18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Gebze'de namus cinayeti

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde, Kurban Bayramı’nın ikinci günü meydana gelen olayda, Erol Gültekin isimli genç, annesi ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği bir kişiyi bıçaklayarak öldürdü.

Olay, Gebze Abdi İpekçi Mahallesi Akşemseddin Caddesi 33 Numaralı yerde faaliyet gösteren, Afyon Yakasenekliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde meydana geldi.

Gebze İlyasbey Vergi Dairesi’nde memur olduğu öğrenilen Mustafa Yakut (45) isimli şahıs, Kurban Bayramı’nın ikinci günü tartıştığı ve annesiyle ilişkisi olduğunu iddia eden Erol Gültekin (24) isimli genç tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Görgü tanıklarından ve zanlıdan alınan ifadeye göre olay şöyle meydan geldi: Önceki gün evden kızı kaçtığı öğrenilen Yakut, Kurban Bayramı’nın ikinci günü dostu olduğu iddia edilen S.G.’nin (Selvinaz Gültekin) evine gitti. Burada S.G. ve oğlu Gültekin ile kızını kaçırdıkları iddiasıyla tartışıp, küfürleşen Yakut, daha sonra Afyon Yakasenekliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne gitti.

Yakut’un ardından evden ayrılan ve bir süre dolaşan Gültekin’de, biraz alkol aldıktan sonra akşam aynı derneğe gitti. Burada tekrar karşılaşan iki taraf arasında, alkolünde etkisiyle, yine küfürleşme ve tartışma yaşandı. Mustafa Yakut’un, sarfettiği ağır küfürlere dayanamayan Gültekin, yanında taşıdığı bıçakla, aynı zamanda köylüsü olan Yakut’u, kalbinden birkaç kez bıçaklayarak ağır şekilde yaraladı. Dernekte bulunanlar tarafından hastaneye kaldırılmak istenen Yakut, hastaneye yetiştirilemeden yolda hayatını kaybetti.

Yakut’un cesedi Gebze Belediye Morgu’na kaldırılırken, katil zanlısı Gültekin ise, suç aleti bıçakla birlikte yakalanarak, polis tarafından gözaltına alındı. Gültekin’in annesi S.G.’nin de, eşini öldürme suçundan bir süre cezaevinde yattığı ve af ile cezaevinden çıktığı öğrenildi.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmaya devam ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 16:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?