19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Gebze'de öğretmen dayağı hastanelik etti

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Şekerpınar Beldesi'nde 11 yaşındaki ilkokul öğrencisinin okul müdürü tarafından dövülerek hastanelik edildiği iddia edildi. Dayak sonrası, sağ gözünde ve ayağında darp izleri bulunan öğrenciye doktorlar 2 gün rapor verirken, okul müdürü ise sorulara cevap vermeden kaçmayı tercih etti.
Olay, Şekerpınar Hanife Soykan İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 9 yıldır Hanife Soykan İlköğretim Okulu'nda görev yapan Okul Müdürü Ali Aydın, 5-B sınıfı öğrencilerinden Soner Başaran (11) ile Onur Çalık'ı (11), ders saatinde koridorda dolaşıp gürültü yaptıkları gerekçesiyle dövdü. Dayak olayının ardından öğrencilerden Soner Başaran, sağ gözünün üstünden ve burnundan kan gelmesi sonucu öğretmeni tarafından yakındaki Şekerpınar Sağlık Ocağı'na götürülerek tedavi edildi. Akşam tekrar rahatsızlanan Soner Başaran, ailesi tarafından Gebze'deki Şifa Hastanesi'ne götürüldü. Başaran'ı muayene eden doktorlar 2 gün istirahat raporu verdi.
Müdürün sık sık kendilerini dövdüğünü söyleyen öğrenci Soner Başaran, "Tuvaletten geliyordum. Sabah söylemişti koridorda gezmeyin diye. Beni görünce tekme tokat dövdü. Sonra da arkasına bile bakmadan gitti. Gözümden burnumdan kan geldi. Sınıf öğretmenim sağlık ocağına götürerek tedavi ettirdi. Daha önce de beni dövmüştü" dedi.
Soner ile beraber aynı anda Müdür Aydın'dan tokat yediğini iddia eden Onur Çalık isimli öğrenci de müdürü suçlayarak, "Müdürde acıma yok. Yüz, karın boşluğu insanın neresine gelirse vuruyor. Hep bize kızıyor ve dövüyor" diye konuştu.
Onur'un annesi Ayfer Çalık da (40), olayın ardından oğlunun eve yüzü kıpkırmızı geldiğini ve yüzünde halen iz bulunduğunu ifade ederek, "Yüzü kıpkırmızı eve geldi. Daha öncede çocukları döverdi, ama kimse korkudan şikayet edemez. Oğlum olaydan sonra okula gitmek istemedi, zorla okula gönderdik" şeklinde konuştu.
Okuldaki öğrencilerin çoğu da Okul Müdürü Ali Aydın'ı dayak atmakla suçlayarak, Aydın'ı artık okulda istemediklerini söylediler.
Kameralara konuşmak istemeyen Müdür Ali Aydın ise, olayı doğrulayarak kastını aştığını belirtti ve öğrenciye sadece bir tokat attığını ifade etti. Aydın, öğrencinin yüzündeki izlere ise kolundaki saatinin sebep olduğunu iddia etti. Müdür Aydın, daha sonra basın mensuplarının sorularına cevap vermemek için, hızla okuldan uzaklaşarak kayıplara karıştı. Müdür Aydın'ın geçmişte yine bir dayak olayı nedeniyle bir öğrenci velisi tarafından şikayet edildiği ve mahkemesinin devam ettiği öğrenildi.
Dayak yediğini iddia eden Soner Başaran'ın ailesinin ise, Müdür Aydın hakkında şikayetçi olacaklarını belirtildi.
KOCAELİ - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 21:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nagihan turan IP: 88.244.79.xxx Tarih : 21.03.2008 18:30:37

siz ne biçim müdürsünüz sizin gibileri okullardan atmak lazık hatta sizleri dövmek lazım skandal