18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Gebze'de sahte para operasyonu !

Kocaeli’nin Gebze İlçesi Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri, yaptıkları istihbari çalışma sonucu İstanbul ve Gebze’de piyasaya sahte para sürmek isteyen iki kişiyi suçüstü yakaladı.

Gebze Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri, yaptıkları istihbari çalışma sonucu bir kişinin Gebze’de piyasaya sahte para sürmek istediğini öğrendi.

Bunun üzerine hemen alıcı kılığına giren sivil polisler, elinde sahte para bulunan Halis Göktaş (43) isimli şahısla irtibata geçerek, Gaziler Mahallesi’ndeki bir kahvehanede buluştu.

Yapılan pazarlığın ardından, polislerin gerçek kimliğini açıklaması üzerine gözaltına alınan Göktaş’ın üzerinde yapılan aramada ise 41 adet sahte 10 milyon lira elegeçirildi.

Yaklaşık iki yıl önce de piyasaya sahte dolar sürmek suçundan yakalandığı öğrenilen Halis Göktaş’ın, yapılan ilk sorgusunda sahte paraları İstanbul’dan yüzde 10 komisyonla aldığı ve piyasaya sürmeye çalıştığı öğrenildi.

Göktaş’ın ifadesinden yola çıkan polisler, ayrıca sahte paraları saklaması için verdiği bir kişiyi daha yakalayarak gözaltına aldı.

Sahte paraların özel renkli fotokopi yoluyla çoğaltıldığı ve gerçeğine benzemesi için, sadece ışığa doğru tutulduğunda görülebilen Atatürk’ün gizli küçük portresinin yeraldığı filigran ile emniyet şeridinin de yapıldığı görüldü.

Zanlıların ifadelerinde yaklaşık 1 milyar lira kadar aldıklarını belirtikleri A 42885306 ve A 70887466 olmak üzere iki ayrı seri numaradan çoğaltılan sahte paralardan, ne kadarının ve nerede piyasaya sürüldüğü ise şimdilik tespit edilemedi.

Halis Göktaş ile ismi açıklamayan bir kişi sorgularını müteakip bugün sahte para bulundurmak ve piyasaya sahte para sürmek suçlarından dolayı savcılığa sevkedildi.

Gebze Polisi, zanlıların ifadesinden yola çıkarak sahte paraları çoğaltıp, piyasaya sürmeye çalışanları yakalamaya çalışıyor.

KEMAL ALTINKAYA-KOCAELİ (İHA)
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2003 Cumartesi 16:51:49
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 18:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?