19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Gebze'de yangın, maddi hasara yolaçtı...

Edinilen bilgiye göre, Dilovası Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi 18 numaralı yerde faaliyet gösteren Mehmet Aksu’ya ait Aksu Metal Fabrikası’nın, ürün hammaddelerinin depolandığı açık alanda henüz bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı.

Yangın, içinde sabun yapımında kullanılan kimyevi maddelerin bulunduğu yaklaşık 1 ton ağırlığındaki bikmek bidonları sardı. Yangında 150 adet "bikmek" bidon yandı. Plastik olan bidonlar ve içindeki kimyevi maddeler nedeniyle kısa sürede büyüyen yangın, kısa sürede alanda bulunan ahşap barakaya sıçradı.

Gebze ve Körfez Belediyeleri’ne ait itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, fabrikaya ve çevredeki diğer evlere sıçramadan yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yaklaşık 150 adet Bikmek bidonun ve bir barakanın kül olduğu yangında ölen ya da yaralanan olmazken, büyük çapta maddi zarar meydana geldi. Yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı

iha-kocaeli
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 11:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kalkan Emre IP: 85.124.230.xxx Tarih : 14.06.2006 13:36:06
selemun Aleykum ben aksumetalin avusturyadaki damadi emre olay saati ordaydim ve yanginin sebebi kücük cocuklarin atesle ordaki yanici bir madeyi atese verdiklerini görenler olmus yanginin sebebi cocuklardir. ailece sevindigimiz tek sey herhangi bir kimsenin canina zarar gelmemesidir Allaha Sükürler olsun.