25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Gebze'ye Büyükşehir bereketi

GEBZE'YE BÜYÜKŞEHİR BEREKETİ

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Gebze'de ciddi yatırım atağının olduğunu söyledi.

Gebze Kent Konseyi'nin ilçedeki sivil toplum kuruluşları temsilcilerine verdiği iftar yemeğine, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Yılmaz Bayram ve çok sayıda davetli katıldı. Milletvekili Fikri Işık, hiç kimsenin kent konseyi kararlarını umursamama hakkına sahip olmadığını belirterek, “Yakın zamana kadar Türkiye'deki üretimin yüzde 3.5'unu karşılayan, ama ürettiğinin binde birini alamayan bir Gebze vardı. Gebze'nin hak ettiği yatırımları alması için ilk yaptığımız iş Gebze'yi büyükşehir sınırlarına almak oldu. Büyükşehir'den sonra Gebze'de ciddi bir yatırım atağı başladı. Gebze her şeyin çok daha iyisine layık. Gebze'yi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek hepimizin ortak çabasıyla mümkün olacaktır” dedi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ortak hedeflerinin Gebze'nin değişmesi ve gelişmesi olduğunu belirterek, "Gebze Kent Konseyi, geliştirdiği projeleri bizlere sunacak. Bizler de bu projelerin uygulanmasına destek vereceğiz. Sizlerin ürettiği projeleri çok önemsiyor ve değer veriyoruz. Çünkü bir projede herkesin düşüncesi, emeği ve katkısı olursa herkes sahiplenir. Bir başarı kazanılacaksa bu hepimizin başarısı olacak” diye konuştu.

Konuşmasında belediye tarafından hazırlanan sosyal projeler hakkında da bilgi veren Köşker, “Bilgi evleri, Eskihisar Mesire Alanı gibi bazı projelerimiz hazır ama 2011 yılında uygulamaya geçeceğiz. Zira kent meydanı projemizi finanse etmek için büyük kaynak ayırdık. Gebze Belediyesi'ne İller Bankası payı olarak 1 milyon 100 bin lira geliyor. Personele ödediğimiz toplam para ise 2.5 milyon lira. Ne kadar fark olduğunu görüyorsunuz. Gebze'de 13 tane organize sanayi bölgesi var. Eğer Büyükşehir Belediyesi olmasaydı, bu yatırımları yapamazdık” şeklinde konuştu.

Gebze Kent Konseyi'nin Eskihisar Sakız Ağacı Parkı'nda verdiği iftara, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Güngör ve yürütme kurulu üyeleri ile Gebze'deki sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

GEBZE'YE BÜYÜKŞEHİR BEREKETİ
GEBZE'YE BÜYÜKŞEHİR BEREKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 14:37:05
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 15:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?