25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Gebze'ye sanayi üniversite

GEBZE'YE SANAYİ ÜNİVERSİTE KURULUYOR

İş dünyası ve kamuoyundan yükselen "sanayi üniversitesi" taleplerine Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nden (GOSB) olumlu cevap geldi. GOSB, Gebze'ye "sanayi üniversitesi" kurulması için düğmeye bastı.

GOSB, Gebze bölgesinde kurulu bulunan OSB'lerle belediye başkanlarının yanı sıra sanayi ve işadamları derneğinin de desteklediği "sanayi üniversitesi" için vakıf kurmak için harekete geçti. Gebze OSB Bölge Müdürü Ali Haydar Bulut, vakıf kurulması için çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Biz eğitime çok önem veren bir OSB'yiz. Ortaöğretim, lisans eğitimi için çalışma başlattık. Vakıf kurulması için çalışma başlattık. Vakfın kurulmasından sonra sanayi üniversitesi için gerekli adımları atacağız" dedi.

"Daha sağlam bir gelecek için sağlam adımlara ihtiyaç var" diyen Bulut, sanayi üniversitesi için fikir birliği oluşmaya başladığını kaydederek, "Eğitime gönülden destek verenlere kapımız sonuna kadar açık. Vakfın kurulma aşamasını tamamladıktan sonra mütevelli heyeti oluşturulacak" diye konuştu.

Bulut, GOSB Tadım Jale Yücel İlköğretim Okulu'nun da vakıf bünyesine alınmasının hedeflendiğini kaydederek, "Vakıf vasıtasıyla eğitim faaliyetini sürdüreceğiz. Biz eğitime çok önem veriyoruz. Bizim için eğitim her şeyden ve herkesten önce gelir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 15:21:00
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 15:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?