26
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Gebze'ye sanayi üniversitesi

GEBZE'YE SANAYİ ÜNİVERSİTESİ

Gebze Ticaret Odası'nın kurucu başkanı İbrahim Başaran, sanayi ve iş dünyasına hizmet verecek bir üniversitesinin Gebze'ye kurulmasının şart olduğunu söyledi. Başaran, üniversite yeri için GYTE'nin kullanmadığı Muallimköy'deki 4 bin dönümlük alanı gösterdi.

Şu anda Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi olarak görevini sürdüren İbrahim Başaran, sanayi başkenti Gebze'ye iş dünyası ve sanayinin vasıflı personel talebini karşılayacak bir üniversitenin mutlaka kurulması gerektiğini söyledi. Dört bir yanı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve fabrikalarla dolu olan Gebze'nin sanayi ve iş dünyasına hizmet verecek bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu belirten Başaran, "Sanayinin de Gebze'nin de böyle bir üniversiteye çok ihtiyacı var. Kamu, sanayici ve ticaret işbirliğiyle iş dünyasına teknik ve uzman personeller yetiştirecek, Gebze'nin sosyal yapısını değiştirecek bir üniversitenin kesinlikle kurulması lazım. Türk sanayii belli başlı sektörlerde dünyada öne çıkmaya başladı. Ancak nitelikli personel bulma konusunda sıkıntı var. Benzer sıkıntılar sanayi şehri Gebze'de de mevcut. Vasıflı personel bulma konusunda yaşanan sıkıntının önüne geçmek için Gebze'ye bir üniversite kurulmalı ve bu personel ihtiyacı açılacak üniversitenin ilgili bölümlerinde yetiştirilerek iş dünyasına kazandırılmalı" dedi.

Başaran, işadamları dernekleri ile OSB yöneticilerinin de desteklediği üniversite için yer olarak Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün kullanmadığı Muallimköy'deki 4 bin dönümlük alanı gösterdi. Başaran, GYTE'nin kullanmadığı bu alan sanayi üniversitesi için son derece uygun olduğunu savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 14:57:00
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 18:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?