23
Mayıs
2024
Perşembe
GEBZE - KOCAELİ

Genç kızlar meslek öğreniyor

Gebze İlçe Belediyesi, bünyesinde açtığı çeşitli meslek edindirme kursları ile genç kızlara meslek öğretiyor.

Gebze Belediyesi’nin, Meslek Edindirme Kursları çerçevesinde, ilçe genelindeki 15 mahallede açtığı makine nakışı ve biçki-dikiş kurslarında, 320 genç kız, bir yandan meslek öğreniyor, bir yandan da genel kültür ve sağlık dersleri alıyor. Toplam 18 öğretmen nezaretinde verilen kurslarda, genç kızlara meslek eğitimin yanında, genel kültür dersleri ve belediye doktorları tarafından da sağlık bilgileri veriliyor. Genç kızlara ayrıca, haftada bir gün de ahşap boyama teknikleri öğretiliyor.

Sultanorhan, Beylikbağı, Yenimahalle ve Sırasöğütler Mahalleleri’nde açılan kursları ziyaret eden Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, kurs öğretmenlerinden bilgi alarak, kursiyer genç kızlarla sohbet edip, istek ve şikayetlerini dinledi.

İşsizliğin Türkiye’de en önemli sorun olduğunu belirten Başkan Pehlivan, "Gebze’de iş bulamayan gençlerimizin çoğu bir meslek sahibi değil. Kız-erkek ayrımı yapmadan her insan mutlaka bir meslek sahibi olmalıdır. İşsizlik Türkiye’de büyük bir sorun. Bu sorunu da, ancak meslek sahibi ve eğitimli nüfusla aşabiliriz. Belediye olarak meslek ve sanat kurslarına, ilçemizin ekonomik ve kültürel açıdan gelişmesi açısından büyük önem veriyoruz. Bu yüzden kurslarımızda, sadece meslek değil, genel kültür ve sağlık dersleri de veriliyor. Meslek Edindirme ve Sanat Kursları’nın, önümüzdeki günlerde çeşidini artıracağız" dedi. Başkan Pehlivan, genç kızlara ayrıca, arkadaşlık bağlarını güçlendirmek amacıyla çeşitli geziler düzenleyecekleri müjdesini de verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 17:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?