18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

GESİAD vefa ödülleri sahiplerini buldu

Kocaeli’nin Gebze İlçesi Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD), 2004 yılında dünyada, Türkiye’de ve Gebze’de başarılı olmuş kişi, kurum ve kuruluşları ödüllendirdi. GESİAD’ın Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Çayırova Kampusü’nde bugün düzenlenen 12. Vefa Günü’nde, merhum Bosna Hersek eski Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, Barış ve İnsanlığa Hizmet Özel Ödülü’ne layık görüldü.

GESİAD’ın her yıl geleneksel hale getirdiği yılın başarılı kişi, kurum ve kuruluşlarını seçtiği Vefa Günü’nün 12.’si, bugün TSE Çayırova Kampusü’nde gerçekleştirildi. Kokteylin ardından yapılan ödül töreninde, GESİAD Barış ve İnsanlığa Hizmet Özel Ödülü’ne Bosna Hersek’in merhum eski Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç layık görüldü.

İzzetbegoviç’in hatırasına verilen ödülü, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolos Vekili Slavica Grozdanic aldı. GESİAD tarafından yılın kamu görevlisi seçilen Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan, yoğun programı nedeniyle törene katılamayınca, ödülünü basın danışmanı Aydın Ünal aldı. Yılın Dostluk Özel Ödülü ise ABD İstanbul Başkonsolosu Dr. David Larnett’e verildi. Yılın medya mensubu seçilen TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz’ün yerine de ödülü TRT İstanbul Bölge Müdürü Şakir Önel Gülhan aldı. Türkiye’de yılın iktisadi kurumu dalında da Onur Air A.Ş. ödüle layık görüldü.

Toplam 25 dalda verilen ödüllerde başarılı seçilen diğer kişi, kurum ve kuruluşların adları ise şöyle:
Gebze’de iktisadi kurum dalında Farplas; Türkiye’de iş adamı dalında Üstündağ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Gebze’de ise Yücel Boru Yönetim Kurulu Başkanı Gökşen Yücel; Türkiye’de ilim adamı dalında BM Hidrojen Enerji Merkezi Direktörü Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu, Gebze’de ise Kocaeli Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şadi Karagöz; kültür adamı dalında Star Medya Grup Başkanı Cengiz Özdemir, Gebze’de de araştırmacı-yazar İsmail Sevinç; kamu görevlisi dalında Gebze’de Gebze İlçe Emniyet Müdürü Ali Bayraktar; Türkiye’de eğitim kurumu dalında Gökkuşağı Koleji, Gebze’de de Özel Çırağan İlköğretim Okulu; Türkiye’de çevre dostu dalında Milli Parklar Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç, Gebze’de ise İzvar Ambalaj; Türkiye’de yılın medya mensubu dalında TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz, Gebze’de ise gazeteci-yazar Melih Bayram Dede; Türkiye’de yılın sporcusu dalında Atagün Yalçınkaya, Gebze’de de Dr. Muhammed Baytugan; Türkiye’de sivil toplum örgütü dalında Kimse Yok Mu Derneği; özel ödüllerde ise Gazanfer Bilge ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü; Vefa Özel Ödülleri’nde GYTE eski Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ayhan ile Gebze eski PTT Muhabere Müdürü Halit Demir ödüle layık görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 00:36:28
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 00:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?