19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Hasköy okul istiyor

S.S. Hasköy Pik Dökümü ve İşleme Sanatkarları Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren KOBİ’ler Muallimköy’e yapılan Çıraklık Okulu’nun kendilerine çok uzak olmasından şikayetçi.

Gebze’de faaliyet gösteren KOBİ’lere nitelikli eleman yetiştirmek üzere kurulan Çıraklık Okulu’nun kendilerine çok uzak olmasından yakınan sanayici; “Hasköy ile Gebze Küçük Sanayi arasında uygun boş arsa olmasına rağmen Çıraklık Okulu’nu buraya yapmadılar. Usta çırak ilişkilerinin canlı tutulması için öğrencilerin sanayi ile iç içe olması için çıraklık okulunun bu arsaya yapılmasını istiyoruz. Çıraklık Okulu’nu sanayi ile hiçbir alakası olamayan, 5-6 kilometre uzağa inşa ettiler. Okulda okuyan öğrencilerin staj ve pratik görmeleri için Hasköy’e gelmeleri için en az 2 kilometre yürümeleri gerekiyor. Ayrıca sanayiye gelebilmeleri için E-5 karayolunu karşıya geçmek zorundalar. Her gün onca yolu yürümeleri ve tehlikelerle karşı karşıya kalmaları gerekiyor. Ayrıca sadece bir araç sabah buraya geliyor, akşam da dönüyor. En azından saatte bir otobüs seferi olması gerekiyor” dediler.

Hasköy Sanayi Sitesi yönetimini de vurdumduymazlıkla suçlayarak, okul olması gereken arazinin yediemine kiraya verilerek bir araç çöplüğüne dönüştürüldüğünü belirten Hasköy’de faaliyet gösteren Güntuğ Makinenin sahibi Cevdet Güney, “Çıraklık okulunun buraya yapılmasını istiyoruz. Ekonomik krizde yüzlerce işletme kapandı. Yerel yönetimin ve kamu otoritesinin bizlerin ayakta durabilmesi için yardımcı olmasını istiyoruz. Bir banka şubemiz bile yok. GTO 9. Komite olarak be ve benzeri konularda KOBİ’lerin yanında olacağız.KOBİ’lerin sorunlarını GTO meclis gündemine taşıyacağız. Öncelikli olarak bin 500 işletmenin olduğu sanayi bölgesine düzenli otobüs seferleri, banka şubeleri açılması, çıraklık okulunun bölgeye yapılması gibi daha birçok konuyu gündeme getireceğiz1 diye konuştu.
Çıraklık okulunda okuyan öğrenciler, Hasköy Sanayi Sitesi’nde staj gören öğrenciler okulun sanayiye uzak olduğunu, direk araç olmadığını, E-5’i karşıya geçerken ölümle yüz yüze geldiklerini kaydettiler.
 

..
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 11:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?