19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Kaçak yapıda çalışan işçi öldü

Kocaeli'nde, kaçak olarak yapılan bir deponun kaynak işlerini yapan işçi, çalıştığı sırada yüksek gerilim tellerine çok yaklaşınca, binlerce voltluk elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.
 
Edinilen bilgiye göre, Gebze'nin Çayırova Beldesi Güzeltepe Mezarlığı karşısındaki 1471 Sokak üzerinde, özel bir lojistik firması tarafından kaçak olarak yaptırılan deponun kaynak işlerini yapan Orhan Özdemir (43) isimli işçi, çalıştığı sırada üzerinden geçen yüksek gerilime çok yaklaşınca, aniden yaklaşık 34 bin voltluk akıma kapıldı. Yüksek gerilim tellerindeki elektriğin, yaklaşık 20 cm'den bile etkili olması sebebiyle elektrik akımına kapılan talihsiz işçi, daha sonra yere düşerek olay yerinde hayatını kaybetti.
 
Olayın duyulması üzerine, hemen inşaat alanına gelen güvenlik güçleri ve Çayırova Belediyesi yetkilileri, söz konusu yapının, belediye tarafından bir gün önce kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlendiğini belirledi. Belediye tarafından, yüksek gerilim tellerinin hemen altına kaçak olarak yapılan deponun, mühürlenerek çalışmanın durdurulmasına rağmen, depo sahiplerinin, hafta sonunu da fırsat bilerek mühür fevki yapıp çalışmaya devam ettikleri tespit edildi.
 
Özdemir'in cesedi, ilk incelemenin ardından Gebze Belediye Morgu'na kaldırıldı. Olayı duyan Özdemir'in kardeşi ve oğlu, sinir krizi geçirdi. Güvenlik güçleri, kaçak olarak yapılan deponun sahipleri hakkında soruşturma başlatılırken, kaçak yapının ise en kısa zamanda belediye tarafından yıkılacağı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 17:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?