19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Katil zanlısı muhtar adliye çıkışında linç edilmek istendi

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde yaklaşık 15 gün önce ücretsiz pide fişi dağıtımı sırasında tartıştığı bir kişiyi öldüren ve bir kişiyi de yaraladıktan sonra kaçan mahalle muhtarı, dün akşam İstanbul’da yakalandı. Bugün yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkartılan muhtar, adliye çıkışında öldürülenlerin yakınları tarafından linç edilmek istendi.

Beylikbağı Muhtarı Süleyman Kaşık, Gebze’nin Beylikbağı Mahallesi 328 Sokak 2 numara önünde yaklaşık 15 gün önce, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere gönderilen ücretsiz pide fişlerini dağıttığı sırada, tartıştığı marangoz Serkan Özdemir’i (20) vurarak öldüren ve babası Yaşar Özdemir’i (60) ise yaraladıktan sonra kaçtı. Kaşık, Gebze Polisi’nin takibi sonucu dün akşam İstanbul Kumkapı’da yakalandı. Polis, muhtar Kaşık’ı, Beylikbağı’nda bir süre evinde gizlendiği Hatice Akova isimli bir kadınla birlikte otomobil içinde yakalarken, muhtarın üzerinde yapılan aramada bir adet el yapımı 9 mm çapında ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 2 gün sonra, sahte pasaportla Bulgaristan üzerinden ABD’ye kaçmayı planladığı iddia edilen Süleyman Kaşık, Asayiş ekipleri tarafından dün akşam Gebze’ye getirildi. Katil zanlısı Süleyman Kaşık bugün yoğun güvenlik önlemleri altında Gebze Adliyesi’ne getirildi. Suçüstü Cumhuriyet Savcısı Niyazi Özkaya’ya bir süre ifade veren Muhtar Kaşık, daha sonra mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye girmeden önce konuşan ve yardım dağıtmaya gittiği yerde saldırıya uğradığını iddia eden Muhtar Kaşık, "Ben yardım yaparken, yolumu kestiler. Bir ton dayak yedim. Kendimi kurtarmaya çalışırken, her türlü imkanı denemeye çalıştım. Başka bir şey yok. Benim çeneme vurdular. Baba-oğul bana vurunca bende silahımı çektim ve bir el yere ve bir el havaya ateş ettim. Beni bırakmayınca daha sonra belinin altından ateş ettim. Olaydan sonra da evimi kundakladıkları için ailemi köye yerleştirdikten sonra teslim olacaktım. Adaletten zaten kaçılmaz" dedi.

Olayda yaralanan ve oğlunu kaybeden baba Yaşar Özdemir ise, muhtarı suçlayarak, "Dükkanımı bastı ve tehdit ederek bizi vurdu. Biz ona saldırmadık, o kesinlikle yalan. Biz zaten onu tanımayız. Yardım konusunda ise ’Sen kimsin ben istediğime yardım ederim’ diye sert konuştu. Ben gittikten sonra, arkamdan gelerek silahını çekerek ateşledi" şeklinde konuştu.
Hakkındaki gıyabi tevkif kararı, mahkemede vicahiye çevrilen Kaşık, daha sonra tutuklandı. Cezaevine götürülmek istenen Muhtar Kaşık, adliye çıkışında bekleyen öldürülen Serkan Özdemir’in yakınları tarafından linç edilmek istendi. Çevik Kuvvet polislerine rağmen Kaşık’ın bindirildiği sivil polis arabasına saldıran gencin yakınları, aracı tekmeleyerek camını yumrukla kırdılar. Polis aracı, hızla uzaklaşarak Muhtar Kaşık’ı linç edilmekten kurtardı. Aracın arkasından gitmeye çalışan vatandaşları ise, polis güçlükle engelleyerek dağıttı.

KOCAELİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 10:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?