23
Mayıs
2024
Perşembe
GEBZE - KOCAELİ

Kırkpınar'ın son provası yapıldı

Kocaeli’nin Gebze İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Geleneksel Hünkar Çayırı Yağlı Güreş müsabakalarında başpehlivanlığı Sezgin Yüksel kazanırken, Ahmet Taşçı ise geçen sene olduğu gibi kolundan sakatlanarak müsabakalardan çekildi.

Gebze Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet’in Anadolu’ya sefere gittiği sırada otağını kurduğu yer olarak bilinen Hünkar Çayırı’nda bu yıl 11.’si düzenlenen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı Sezgin Yüksel aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşlere Türkiye’nin dört bir tarafından yaklaşık 400 kadar çeşitli yaş grubundan pehlivan katıldı.

Kırkpınar’ın son provası niteliğindeki Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık için Ahmet Taşçı, Ziya Ünlü, Eyüp Ünlü, Ekrem Yavuz, Ömer Arslantaş, Sezgin Yüksel, Kadir Ergin ve Gökhan Arıcı gibi ünlü pehlivanlar yarıştı. Kırkpınar’da iki kez altın kemer sahibi, Kırkpınar’ın efsane ismi Ahmet Taşçı, Kadir Ergin ile yaptığı ilk karşılaşma sırasında geçen sene olduğu gibi talihsiz bir şekilde omzundan sakatlandı.

Çayırda ilk tedavisi yapılan Taşçı, doktorun güreşmesi halinde lifinin kopabileceği uyarısı üzerine ve bir hafta sonraki Kırkpınar’ı da düşünerek, karşılaşmadan çekilmek zorunda kaldı. Taşçının çekilmesi üzerine rakibi Kadir Ergin hükmen galip gelerek bir üst kademeye çıktı. Kıran kırana geçen güreşler sonucunda Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri’ni Sezgin Yüksel kazanarak başpehlivan oldu. Dereceye giren pehlivanlara Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan tarafından, madalyalarının yanı sıra çeşitli ödüller verildi.

Başpehlivanlık güreşlerinin yanı sıra minikler, teşvik, deste, küçük orta, büyük orta ve başaltı boylarında çayıra çıkan minikler ve genç pehlivanlar da, hırslı güreşleriyle ağabeylerini aratmadı. Gün boyu ücretsiz otobüs seferlerinin düzenlendiği şenlikte, ayrıca 10 bin kişiye etli pilav ve ayran ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 00:29:17
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 11:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?