17
Mayıs
2024
Cuma
GEBZE - KOCAELİ

Kocaeli: Bakan Pepe Gebze'de...

Darıca Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Pavlitepe Sosyal Tesisleri’nin inşaat alanı gezisine, Bakan Pepe’nin yanı sıra, Kocaeli Vali Yardımcısı Bedrettin Özsoy, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Pavlitepe’yi gezen Bakan Pepe, analizler doğrultusunda tepeyi en kısa zamanda ağaçlandıracaklarını belirterek, "Civarda görsel olarak herkesin rahatlayabileceği bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bakanlığımız, gerek Gebze’ye gerekse Darıca’ya gerekli destekleri verecektir. Bu alana çınar, ıhlamur, akça ağaç, akasya ve sedir gibi 10 binin üzerinde ağaç dikilecek. Bu projenin sonbahar veya kış aylarında bitirilmesi şart. Projeyle, toprağıyla uyum sağlayacak bir ağaçlandırma yapılacak" dedi.

Gebze’yi çok önemsediğini de ifade eden Bakan Pepe, "Gebze Kocaeli’nin neredeyse beşte ikisi kadar. Bu gidişle, Gebze Kocaeli’nin yarısını bile geçecek" şeklinde konuştu.
Bakan Pepe, konuşmasının ardından bir süre, vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra Gebze’de ayrıldı.

Darıca’ya hakim bir yer olan Pavlitepe’de, toplam 160 dönümlük bir alan üzerine kurulması planlanan Pavlitepe Sosyal Tesisleri’nde piknik alanları, dinlenme yerleri, koşu yerleri, amfi tiyatro gibi sosyal mekanlar yer alacak.

iha-gebze
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 12:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?