19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Kocaeli: Bakan Yıldırım: 'istifa etmiyorum'

İzmit’in Tavşancıl Beldesi’nde meydana gelen tren kazasının ardından bir açıklama yapan Bakan Yıldırım, "2 tren kazasının art arda gelmesi ülke olarak hepimizi çok üzmüştür. Bana gelen bilgilere göre şu ana kadar kazada 4 kişi hayatını kaybetmiştir. Bunlardan 2’sinin kimlikleri belirlenmiştir. Hastanelerimizdeki yaralı sayısı da ayakta tedavi edilenler hariç 22’dir" diye konuştu.


50 yıldan bu yana ihmale uğrayan demir yollarının geliştirilmesi ve ulusal bazda ele alınması için çalışmalar başlatacaklarını ifade eden Bakan Yıldırım, "İstifa etmeyi düşünmüyorum, istifa etmeyi gerektirecek bir durum söz konusu değil. Spekülasyonlara uymamak lazım" şeklinde konuştu.

Trenlerden birinin banliyö tereni olduğu için yolcu sayısının da bilinmediğini belirten Bakan Yıldırım, "Kazanın nedeni, ışık ihlalinden olup olmadığı büyük ihtimalle kayıtlar da mevcuttur. Trenlere şu anda bir müdahalede bulunulmadı. Kayıp vatandaşlarımız içinde arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız gerek tren, gerekse trafik kazaları olsun dengeyi kurarak kazaları en aza indirmek. Şu anda belediye ve jandarma ekipleri olarak yaralılara seri bir şekilde yardımcı oluyoruz. Kazada ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.

Bakan Yıldırım basın mensuplarının ısrarlı sorularına karşın, Pamukova’daki kazayla ilgili detaylara girmek istemediğini ve o kazayla ilgili de araştırmaların yapıldığını kaydetti.

iha-kocaeli
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 09:01:38
Güncelleme :12 Ağustos 2004 Perşembe 13:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?