19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Kocaeli: Gebze çöplüğü mercek altına alındı

İZAYDAŞ’ın davetlisi olarak Gebze’ye gelen, İngiliz Biogaz Firması uzmanları Rafael Lewick ve İan Gadsbay, İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün ve Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ile birlikte çöplüğe giderek inceleme yaptı.

İngiliz uzmanlar, çöplükte yaptıkları çalışmaların ardından yapılabilecekleri yetkililere bildirdi. Gebze çöplüğüne gerekli müdahalenin yapıldığını belirten İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün, İngiliz uzmanların çöp alanındaki rehabilitasyon çalışmalarına destek vereceğini ifade etti. Şengün, bu çalışmadaki amaçlarının ise düzenli çöp toplama alanı yapılıncaya kadar çöplüğü Gebze için sorun olmaktan çıkarmak olduğunu söyledi.


Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan da çöplüğün ilçenin en önemli çevre sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, çöplüğün kent halkına verdiği rahatsızlığı en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını belirtti.


Öte yandan İZAYDAŞ yetkilileri, çöplükte sondaj çalışması ve tasfiye borularıyla gaz tahliyesi yaptıktan sonra, çöpleri balyalar halinde, düzgün bir şekilde depolamayı hedeflediklerini söylediler.

iha-kocaeli
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 10:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?