19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Kocaeli: Gebze yakınlarında 2 yolcu treni çarpıştı

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne bağlı Tavşancıl Beldesi’nde iki tren çarpıştı. İlk belirlemelere göre çok sayıda yaralı var. Edinilen bilgiye göre Ankara’dan İstanbul yönüne giden Başkent Ekspresi ile Haydarpaşa’dan hareket eden Adapazarı Ekspresi Kocaeli’nin Tavşancıl beldesi yakınlarında kaf kafaya çarpıştı. Kaz asonucu çok sayıda yolcunun yaralandığı belirtiliyor.

Kaza yapan trende 2. vagonda bulunan yolculardan Kamil Doğan, iki trenin kafaya kafaya çarpıştığını bildirdi. Doğan, birinci vagonun tamamen sıkıştığını ve preslenmiş gibi durduğunu söyledi.


Kamil Doğan, birinci vagonda sıkışmış durumda bulunan yolcuları çıkarmak için itfaiyenin makasları kesmeye başladığını ve çok sayıda kişinin kurtarma çalışmalarına katıldığını aktardı.
Kazada çok sayıda yaralı olduğu bilgileri geliyor. Olay yerine onlarca ambulans ve itfaiye ekipleri gönderildi. Kaza haberinin gelmesinden sonra İstanbul da dahil olmak üzere tüm çevre illerdeki hastanelerde hazırlık yapılmaya başlandı.


Olay yerinden gelen ilk bilgilerde, çarpışan trenlerin birinci vagonlarının birbirlerine girererek sıkıştığı ve çok sayıda ölünün de bulunduğu bildiriliyor.


Çarpışmanın nedeni ile ilgili henüz net bir bilgi ulaşmazken, kaza yerine ulaşan bir görgü tanığı ise trafiğin kapandığını bildirdi.

kehthaber
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 17:36:14
Güncelleme :11 Ağustos 2004 Çarşamba 19:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?