18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Kocaeli: Gebze'de alkollü sürücü dehşet saçtı, 1 ölü

Edinilen bilgiye göre kaza, D-100 Karayolu Hal Kavşağı’nda gece saat 02.30 sıralarında meydana geldi. D-100 Karayolu’nda, Ordu’dan tatil dönüşü İstanbul’daki evlerine gitmekte olan Mehmet Hacı Çakar (43) yönetimindeki minibüs, Hal Kavşağı’na geldiğinde mazotu bitti. Bunun üzerine araçtan inen Murat Karakaya (38) ile oğlu Fırat Karakaya (16) minibüsü yaklaşık 400 metre ilerideki akaryakıt istasyonuna kadar itmeye başladı.


Bu sırada Adapazarı’ndan yüklediği meyveleri, Gebze Hali’ne götürdüğü öğrenilen Kazım Bayrak (44) idaresindeki 34 VS 4875 plakalı kamyonet, ittirilen minibüse arkadan hızla çarparak, yola devrildi. Kaza sonucu minibüs yan yola savruldu. Kazada Fırat Karakaya olay yerinde hayatını kaybederken, minibüs şoförü Mehmet Hacı Çakar ile minibüste bulunanlardan Gülnaz Demiral (43), Neslihan Demiral (12), Özge Nihal Demiral (13), Sunay Karakaya (37), Murat Karakaya, Damla Karakaya (11), Yasemin Bulut (28) ve Şura Bulut (1) çeşitli yerlerinden yaralandılar. Yaralılar, Gebze Devlet Hastanesi ile İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.


Kaza sonrası kamyonetten yola saçılan meyveler nedeniyle, D-100 Karayolu’nun İstanbul istikameti, yaklaşık 1 saat süreyle trafiğe kapalı kaldı. Kaza yapan araçların kaldırılması ve yola dökülen meyvelerin temizlenmesinin ardından, yol tekrar trafiğe açıldı.


Öte yandan kazada ölen Fırat Karakaya’nın cesedi ise ilk incelemenin ardından, Gebze Belediye morguna kaldırılırken, kazaya sebep olan ve polis tarafından gözaltına alınan kamyonetin sürücüsü Kazım Bayrak’ın, yapılan alkol muayenesinde 180 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili soruşturmaya devam ediliyor.

kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 15:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?