18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Komşu kavgası kanlı bitti: 2 ölü, 1 yaralı

Gebze'de iki komşu aile arasında yaklaşık bir yıl önce başlayan çocuk kavgası dün gece kanlı bitti. Sabıkalı Necmi Aydemir, komşusu olan iki kardeşi pompalı tüfekle vurarak öldürürken, bir kişiyi de yaraladı.

Gebze Cumhuriyet Mahallesi Kubilay Caddesi’nde dün gece meydana gelen olayda, komşu olan Aydemir ve Gürbüz ailesi arasında yaklaşık bir yıl önce başlayan çocuk kavgası ile hayvan pisliği tartışması, dün gece kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesi üzerine sinirlerine hakim olamayan Aydemir ailesinden Necmi Aydemir (26), evden aldığı pompalı tüfek ve tabancayla, Gürbüz ailesinin üzerine kurşun yağdırdı. Olayda kurşunların isabet ettiği Bayram (39) ile Cumali Gürbüz (29) kardeşler ağır yaralanırken, bu sırada silah seslerini duyarak dışarı çıkan ağabeyleri Çetin Gürbüz de (45), kurşunlardan nasibini alarak yaralandı.

Polis ekipleri tarafından Özel Lokman Hekim Polikliniği’ne kaldırılan ağır yaralılardan Bayram ve Cumali Gürbüz kardeşler, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti. Olayda kulağından hafif yaralanan Çetin Gürbüz ise, ayakta gördüğü tedavinin ardından taburcu edildi.

Olaydan sonra çevrede araştırma yapan polis, olayda kullanılan tüfekle tabancayı bir çöp konteynırının içinde buldu. Olay yerinde ise çok sayıda boş kovan bulundu. Cinayetten sonra kaçarak ortadan kaybolan katil zanlısı Necmi Aydemir’in, 1996 yılında yine bir cinayetten hüküm giydiği ve 3 yıl cezaevinde yattıktan sonra, 1999 yılında çıkartılan af yasasıyla tahliye olduğu öğrenildi. Cinayete kurban giden Gürbüz kardeşlerin cesetleri, yapılan ilk incelemenin ardından, otopsi yapılmak üzere İstanbul Adki Tıp Kurumu’na gönderildi.

Olaydan sonra kaçan katil zanlısı Necmi Aydemir’in yakalanmasına çalışılıyor. Olayla ilgili soruşturmaya ise devam ediliyor

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 13:27:11
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 15:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali BARUT IP: 212.175.171.xxx Tarih : 27.09.2005 09:49:25
Ecevitin affı ne denilebilirki. Hanım köylü ecevit af çıkardı olan masum vatandaşa oldu. Yine ateş düştüğü yeri yaktı.