19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Korsan CD operasyonu

Kocaeli’nin Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, korsan olarak çoğalttıkları CD’leri satan 2 kişi yakalandı. Yakalanan zanlılarla birlikte, piyasa değeri yaklaşık 5 milyar lira olan yaklaşık 2 bin 957 adet korsan CD ve DVD ele geçirildi.

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Gebze Hacıhalil Mahallesi’nde bulunan Talip Albaş’a ait Star Elektronik ile Yenimahalle Fatih Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Yılmaz Aksu’ya ait Sıla CD isimli işyerlerine baskın yaptılar. Baskın sonrası Star Elektronik’ten 677, Sıla CD’den ise 2 bin 280 adet, aralarında film, oyun, müzik ve porno CD ile DVD’leri olmak üzere toplam 2 bin 957 adet korsan CD ve DVD ele geçirildi.

Korsan CD ve DVD’lere imha edilmek üzere el konulurken, zanlılar ise sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Zanlılar sorgularını müteakip bugün 5846 sayılı Telif Hakları Yasası’na göre, "yasaya muhalefet etmek ve korsan CD satmak" suçlamasıyla savcılığa sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KOCAELİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 11:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?