27
Mayıs
2024
Pazertesi
GEBZE - KOCAELİ

MHP'den boykot çağrısı!

MHP Gebze ilçe teşkilatı yaklaşık 5 yüz kişilik bir grupla yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Gazze saldırılarını kınadı ve vatandaşların İsrail mallarını boykot etmesini istedi.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen eylemde konuşan MHP Gebze İlçe Başkanı Hamit Kuş, İsrail'in Gazze saldırılarını kınarken, vatandaşları İsrail mallarına karşı boykota çağırdı.

Kuş, "İsrail'in Filistin'e karşı başlattığı insanlık dışı saldırıları kınıyoruz. Filistin'de müslümanları baskı, şiddet, göç ve tecrit ile sindirmeye çalışan İsrail'in terörizmi önleme ve saldırılara son verme adına yürüttüğü son işgal, aziz milletimizi derinden etkilemiştir. İnsanlık dışı bu saldırılar karşısında başta ABD ve AB olmak üzere uluslararası camianın suskun kalmasını, ateşkeş kes çağrısı yaparken bile İsrail'i kollayacak ifadeler kullanmaları her yönüyle utanç vericidir. Hükümeti ise Ortadoğu'daki sorunlara gerçekten müdahil olmak istiyorsa, ABD'nin bölge üzerindeki düşüncelerini değiştirmelidir. İsrail ile olan stratejik ortaklık siyasi ve ticari ilişkiler sorgulanmalı, denge kurulmalıdır. Filisitnli grupların kabul edeceği kalıcı bir çözüm süreci işletilmelidir. Hükümet BM, Güvenlik Konseyi geçici üyeliğinin imkanlarını gerçekten kullanabilmelidir" diye konuştu.

MHP Gebze Belediye Başkan Adayı Nevzat Coşkun ise, "Filistin'e yönelen bu vahşete, dehşet demek uygundur. Öldürülen sadece insan değil aynı zamanda müslümandır. Bütün müslümanlar bu zulmün karşısında yer almalıdır. Bu gün Filistin'e yönelen tehdidin yarın kime yöneleceği belli değildir. Gün birlik olma günüdür" diye konuştu.

MHP ilçe teşkilatı Filistin'e destek amaçlı Kızılay ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi. Tüm Gebzelileri davet eden Kuş, "Cumhuriyet meydanında kurulacak çadırlarda, kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

MHP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge Atatürkçü, Düşünce Derneği Başkanı Nilgün Aydın, MHP Gebze ilçe teşkilatı başkanı Hamit Kuş ve yönetimi, MHP Gebze Belediya Başkan Aday adayı Nevzat Coşkun, çok sayıda partili, sivil ve siyasi kuruluş temslicileri ile vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 23:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?