23
Mayıs
2024
Perşembe
GEBZE - KOCAELİ

Minik Zehra'ya yardım yağdı

Gebze'nin Darıca Beldesi’nde yaklaşık 2.5 yıldır solunum yetmezliği çektiği için solunum cihazına bağlı olarak hayatını sürdüren 3 yaşındaki bir kız çocuğunun, önceki gün hırsızlar tarafından çalınan jeneratörünün yerine, hayırsever 2 kuruluş, birer tane jeneratör gönderdi.

Gebze’nin Darıca Beldesi’nde solunum yetmezliği çektiği için yaklaşık 2.5 yıldır solunum cihazına bağlı olarak hayatta kalmaya çalışan Zehra Sertkaya’nın (3) yaşamasını sağlayan solunum cihazının jeneratörü, önceki gün kimliği belirsiz hırsız veya hırsızlar tarafından çalınmıştı. Elektrik kesilmesi durumunda hayatı tehlikeye giren minik Zehra’nın dramını basından öğrenen İstanbul Hadımköy Belediye Başkanı Dr. Ali Osman Çolak ve belediye çalışanları ile Çukurova İthalat ve İhracat A.Ş. isimli bir firmanın yetkilileri, zaman geçirmeden Zehra bebeğe birer jeneratör hediye etti.

Hadımköy Belediyesi çalışanlarının, haberi görmelerinin ardından kendi aralarında topladıkları parayla aldıkları jeneratör, bugün Belediye İdari İşler Koordinatörü Fatih Özyurt tarafından, ailenin evine kadar bizzat getirilerek teslim edildi. Bir anda 2 jeneratöre birden sahip olan Zehra bebeğin babası Enver Sertkaya, çok mutlu olduğunu ve yardımlardan dolayı duyarlı insanlara teşekkür ettiğini söyledi.

Hadımköy Belediyesi çalışanı Fatih Özyurt da, minik Zehra’yı çok sevdiklerini belirterek, bundan sonra da belediye ve çalışanları olarak gerekli yardımları yapacaklarını söyledi. Haberin yayınlanmasının ardından baba Enver Sertkaya’nın telefonları hiç susmazken, yardımsever insanların aileye ulaşarak yardım etmek istediklerini belirtikleri öğrenildi. Baba Enver Sertkaya ayrıca, yurtdışında veya yurtiçinde kızının hastalığının bir çaresi olup olmadığı hakkında yardım edilmesini istedi. Minik Zehra’yı sadece Çapa Tıp Fakültesi’ne götürebildiğini ifade eden baba Sertkaya, kızının dünyanın bir yerinde iyileşme umudunu ise halen içinde tuttuğunu söyledi.

Jeneratör çalındığı zaman, kısa elektrik kesilmelerinde, elle kullanılan pompayla kızına solunum yaptırdığını ifade eden anne Yasemin Sertkaya ise, jeneratör olmasa 24 saat elle solunum yapılmasının mümkün olmadığını söyledi. Jeneratör geldiği için çok sevindiğini de belirten anne Sertkaya, çocuğuna çok üzüldüğü için şimdi iki duyguyu bir arada yaşadığını vurguladı.

Bu arada, Fatih Gürbüz isimli hayırsever bir vatandaş da, ailenin tekrar aynı sıkıntıyı yaşamaması için, jeneratörün konulduğu kömürlüğe bir alarm sistemi kurma sözü verdi. Bu sistem sayesinde aile, istediği zaman kömürlüğü kamera sayesinde görebilecek ve sesli alarm sayesinde de hırsızlık sırasında anında müdahale etme şansına erişecek.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 10:38:32
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 10:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?