26
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Naylon fiş çetesi kıskıvrak

Kocaeli’nin Gebze İlçesi Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu İstanbul ve Gebze’de yüzde 2 komisyonla piyasaya yaklaşık 4 trilyon liralık sahte fiş sürmek isteyen 2 kişiyi yakaladı.

Gebze Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucunda, geçen yıllarda da piyasaya sahte fiş sürmekten yakalanan ve bu suçtan sabıkası bulunan Hüseyin Kuruçay (39) ile Süleyman Ağyar’ın (39), Piri Reis Mahallesi Tuzla Caddesi üzerindeki bir evde yine sahte yazarkasa fişi hazırladıklarını belirledi.

Bunun üzerine şahısları takibe alan sivil polisler, söz konusu eve operasyon düzenlediler. Baskında Hüseyin Kuruçay ile kaçmak isterken 3. kattan düşerek ayağını kıran Süleyman Ağyar suçüstü yalanırken, evde yapılan aramada ise 2 adet bilgisayar, 8 adet yazıcı, 20 balya yazılmamış boş yazarkasa koçanı ile piyasaya sürülmeye hazır halde 3 trilyon 700 milyar lira değerinde, toplam 110 değişik firmaya ait sahte yazarkasa fişi ele geçirildi.

Yakalanan Kuruçay ve Ağyar’ın daha önce de bir kaç kez sahte fiş olayından yakalandıkları tespit edildi. Yakalanan 2 zanlı, sorgularının ardından savcılığa sevkedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 20:20:55
Güncelleme :5 Ocak 2005 Çarşamba 20:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?