18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Polis, okumak isteyen kardeşlere yardım eli uzattı

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen 2 kız kardeş polislerden yardım istedi.
Gebze’nin Dilovası Beldesi’nde yaşayan Esma Alkan (11) ve Esra Alkan (10), Dilovası Karakolu’na başvurarak yaklaşık 4 yıldır okula gidemediklerini söyleyip yetkililerden yardım istedi.

Gebze İlçe Emniyet Müdürü Ali Bayraktar ve Dilovası Karakolu Başkomiseri Raif Arabacı, talepleri üzerine kardeşlerin "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde beldedeki Mehmet Zeki Obdan İlköğretim Okulu’na kaydedilmesini sağladı. Bazı ihtiyaçları okul idaresi tarafından karşılanan kardeşlerin giyecekleri önlük ve ayakkabılar ise hayırsever bir vatandaş tarafından temin edildi.

Dilovası Karakolu Başkomiseri Raif Arabacı, kardeşlerin yarım saat kadar karakol önünde kararsız beklediklerini söyleyerek, "Kızlar okumak istediklerini belirterek bizlere başvurdular. Biz de devletin tanıdığı imkanlar çerçevesinde, çocukların bu isteğini yerine getirmek üzere okul ile irtibata geçtik. Çocukların okula kayıtlarının yapılmasını sağladık. Çocukların babaları bir çay ocağı işletiyor ve 6 çocuklu aile maddi açıdan geçinemiyor. Biz de elimizden geldiğince yardım ettik. Çocuklardan küçüğü olan Esra hiç okula gitmemiş, Esma ise sadece 2 ay gidebilmiş. Esma pazartesi günü ilköğretim 2. sınıftan, Esra ise 1. sınıftan okula başlayacaklar" dedi.
Önlüklerini giyen kardeşler ise okula başlayacakları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Karakola gelmeden önce annemizle konuştuk. Annemiz hasta ve bizim okumamızı istiyor. Karakola gelerek polis amcalara okumak istediğimizi söyledik. Okula kayıt olduk. Şimdi çok mutluyuz" diye konuştular. Esma büyüyünce doktor, Esra ise polis olmak istediğini söyledi.

GEBZE (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 11:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf yürük IP: 88.234.198.xxx Tarih : 24.02.2009 19:14:23

Ben de büyüyünce polis olmak istiyorum.Helal olsun türk polisine