25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Satranç turnuvası sona erdi

GEBZE'DE SATRANÇ TURNUVASI

Gebze'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Kurtuluş Hamlesi 2. Ulusal Satranç Turnuvası final maçlarıyla sona erdi.

Üç kategoride yapılan ve toplam 375 sporcunun katıldığı müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi. Açık kategoride şampiyonluğu Kahraman Sobay, 16 yaş altı kategorisinde Cem Gündoğan, 12 yaş altı kategorisinde ise Sinem Çağla Gündoğan kazandı. Gebze Kapalı Spor Salonu'nda üç gün süren şampiyonanın ödül töreninde konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, satrancın hayatın gerçeklerinden yola çıkarak geliştirilmiş bir oyun olduğunu belirterek, "Satranç yaklaşık dört bin yıllık geçmişe sahip bir oyun ve spor olmanın ötesinde, pek çok ülkede eğitim ve öğretimde kullanılan eşsiz bir araçtır. Satrancın temeli düşünmek ve muhakeme yürüterek ilerlemektir. Satranç hayatın bir nevi kopyasıdır. İş hayatı, siyaset hayatı, ülkeler arası ilişkiler, toplumsal hareketler hep derin düşünmeyi ve ardından adım atmayı gerektiren ilişkilerdir" diye konuştu.

Başkan Köşker şöyle devam etti:

"Satranç şampiyonasını önümüzdeki yıllarda uluslararası çapta gerçekleştireceğiz. Gebze´nin ulusal ve uluslararası zeminde kültür ve sanatta marka olabilmesi için bu tür organizasyonlara devam edeceğiz".

Gebze Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Türkiye Satranç Federasyonu Kocaeli İl Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlenen turnuvaya yaklaşık 20 ilden 375 sporcu katıldı. Kurtuluş Hamlesi 2. Ulusal Satranç Turnuvası'nda açık kategoride şampiyonluğu Kahraman Sobay kazanarak 1750 TL´lik ödülün sahibi oldu. Dereceye girenlere yaklaşık 10 bin lira ödül dağıtıldı.

GEBZE'DE SATRANÇ TURNUVASI
GEBZE'DE SATRANÇ TURNUVASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 16:15:01
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 17:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?