24
Mayıs
2024
Cuma
GEBZE - KOCAELİ

Şekerpınar'da uçurtma bayramı

Gebze'nin Şekerpınar Belde Belediyesi tarafından düzenlenen "Masmavi Gökyüzü" isimli Uçurtma Yarışması’nda, çocuklar ve büyükler hem yarıştı hem de doyasıya eğlendi.

Şekerpınar Belde Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen uçurtma yarışması, Şekerpınar İlköğretim Okulu yanındaki boş alanda yapıldı. Onlarca çocuğun katıldığı yarışmada, uçurtmaların hep birlikte gökyüzüne salınması, bir anda adeta görsel bir şölene dönüştü.

En yükseğe uçurtmalarını çıkartmak için tüm güçleriyle çabalayan çocuklar, zaman zaman rüzgarın ve çevredeki elektrik tellerinin azizliğine uğrayarak zor anlar yaşadı. Uçurtmaları tellere takılan çocuklar, istemeyerek de olsa yarışmadan çekilmek zorunda kalırken, bazı çocuklar ise bozulan uçurtmalarını bir köşede tamir etme telaşına düştü.

Yarışmanın galibi olmak için kıyasıya yapılan mücadelenin sonunda, "En Yüksek Uçurtma", "En Büyük Uçurtma", "En Küçük Uçurtma" ve "En İlginç Uçurtma" kategorilerinde dereceye giren çocuklara, Şekerpınar Belediye Başkanı Cemalettin Balcı tarafından, başta bisiklet, eşofman takımı ve futbol topu olmak üzere çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma bitiminde ise çocuklar, belediyenin dağıttığı hamburgerleri afiyetle yiyerek, yarışmanın stresini üzerlerinden atmaya çalıştı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 16:24:17
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 16:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?