19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Selin yaraları sarılacak

SELİN ARDINDAN

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, selden zarar gören vatandaşlara ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Osman Yılmaz Mahallesi'nde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Adnan Köşker, başta Mimar Sinan Mahallesi olmak üzere Gebze’nin bazı semtlerinde yaşanan sel felaketi hakkında bilgi verdi. Gebze’de şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen su baskınlarında temel sıkıntının çarpık yapılaşma ve dere yataklarına yapılan binalar olduğunu belirten Köşker, “Hasar daha çok dere yataklarına ve suyun akış yönüne yapılan binalarda meydana geliyor. Selle birlikte tüm ekiplerimiz felaket bölgesinde seferber oldu. Selden zarar gören vatandaşlarımıza elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Gebze’nin ulaşım meselesini çözmek için kısa ve orta vadeli çalışmalar yaptıklarını belirten Köşker, “Şehrin pek çok noktasında trafiği engelleyen trafoları kaldırdık. Yeni kavşak çalışmalarıyla trafik daha düzenli ve akıcı hale gelecek” diye konuştu.

İlçede yürütülen doğalgaz çalışmaları ile elektrik hatlarının yer altına alınmasına devam edildiğini anlatan Köşker, Develi Durağı’ndaki elektrik direklerinin kaldırılarak yürüyüş yolu yapılacağını söyledi. Köşker, Fatih Devlet Hastanesi arazisinde yapılacak 500 yatak kapasiteli hastane için kat izni çıkardıklarını ifade ederek, kat izninin büyükşehir tarafından da onaylandığını bildirdi.

SELİN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 11:52:04
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 11:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?