18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Toplu sözleşmede anlaşmaya varıldı

Kocaeli’nin Gebze İlçe Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yaklaşık iki aydır devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanırken, işçi ücretlerine ortalama yüzde 20 zam yapıldı.

Gebze Belediyesi’nde yaklaşık iki aydır süren ve 398 belediye işçisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için belirlenen yasal sürenin bugün bitmesi nedeniyle, dün Gebze Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında geç saatlere kadar görüşmeler sürdü. Toplantıya geç saatlerde katılan Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, uzun pazarlıklar sonucu Hizmet-İş Sendikası yetkilileriyle ücret artışı konusunda anlaşmaya vardı.

Yapılan anlaşmaya göre işçilerin maaşlarına ortalama yüzde 20 oranında zam yapıldı. Ayrıca alınan bir karara göre de, işçilerin ikramiye ve diğer sosyal hakları da maaşlarla birlikte verilecek. Görüşmelerin arabulucuya gerek kalmadan sonuçlanması ve sosyal hakların maaşla birlikte ödenme kararı, işçiler arasında da sevinçle karşılandı.

Gebze Belediyesi’ne çalışan 398 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, önümüzdeki hafta düzenlecek bir törenle, taraflar arasında imzalanarak yürürlüğe girecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 16:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?