17
Mayıs
2024
Cuma
GEBZE - KOCAELİ

Trende pişmaniye satmaktan kapkaça

Kapkaç terörünün son kurbanı üniversiteli Ahmet Hakan Canıdemir’in katil zanlısı olarak gözaltına alınan 17 yaşındaki A.Ç’nin amcası, yeğeninin kötü arkadaş kurbanı olduğunu söyledi.

DİLOVASI’nda yaşayan 60 yaşındaki fırıncı ustası Hamit Ç. ile 35 yaşındaki Güzel Ç’nin dört çocuğundan biri olan A.Ç’yi kendi elleriyle polise teslim eden amca Musa Ç, yeğeni için ‘O hem kader, hem de kötü arkadaş kurbanı. Ama cezası neyse çeksin’ dedi.

İçerenköy’de çalıştığı fırında işleri bozulduğu için 7 yıl önce İstanbul’dan Kocaeli’nin Gebze İlçesi Dilovası Beldesi’ne taşınan baba Hamit Ç, burada da düzenli bir iş tutturamayınca, ortaokul 2 sınıf öğrencisi A.Ç. de ağabeyi Devran gibi çalışıp aile bütçesine katkı yapmak zorunda kaldı. A.Ç. trenlerde pişmaniye satmaya başladı. Yeğeninin bu çevrede kötü arkadaşlar edindiğini ve tüm kaderinin değiştiğini belirten amca Musa Ç, şunları anlattı:

‘Bu dönemde edindiği kötü arkadaşları, onu kendileri gibi kolay para kazanabileceği hırsızlık, kapkaç gibi suçlara teşvik ettiler. 15 yaşında bıçakla yaralamadan cezaevine girdi, bir süre tutuklu yatıp çıktı. Ben yeğenimi topluma kazandırmak için lokantama alıp iş verdim. Sakin bir çocuktu, ama tanımadığımız arkadaşları vardı. Bir şekilde haberleşiyorlardı. 6 ay yanımda zor tuttum, birkaç ay önce yanımdan ayrıldı. Son olarak iki gün önce eve gelmiş. Bir gün sonra fotoğrafını televizyonda görünce başımdan kaynar sular döküldü. Bana ‘Amca benim hiçbir suçum yok’ diye ağladı, ama inanmadım. Vatandaşlık görevimi yapıp durumu hemen polise bildirdim. Sokakta kontrolsüz gezen yüzlerce A.Ç. var. Eğer eğitimine devam etseydi, Ahmet Hakan ile hemen hemen aynı sınıflarda olacaktı. Kalemle kitapla işi olan çocuğun kapkaçla ne işi olurdu ki o zaman.’

Ağabeyi de kapkaççı kurbanı

Amca Musa Ç, A.Ç’nin ağabeyi Devran’ın da bir hafta önce Gebze’de kapkaççıların saldırısına uğradığını ve telefonunun çalındığını söyledi. Amca Musa Ç, ‘Kapkaç serseri bir kurşun; kimi ne zaman vuracağı belli olmayan bir terör bu. Yarın benim başıma gelmeyeceğini nereden bileyim’ dedi.
hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 09:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?