18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Tüketicinin gönüllü neferleri sandık başındaydı

TükoDer Gebze Şübesi önceki gün saat 11.00 da Gökkuşağı kafede gerçekleşen 1.olağan kongre sonucunda başkanlığa tekrar Nurkaya Karabulut getirildi. Kongreye Genel Başkanı Av. Ali Er katıldı.

TükoDer Gebze Şübesi önceki gün saat 11.00 da Gökkuşağı kafede kongresini gerçekleştirdi. Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Av.Ali ER, Tüketici haklarına değinerek tüm tüketici halkı duyarlı olmaya çağırdı.

Özellikle rakıda KDV ve ÖTV gibi vergilerin yüzde 80 civarında olduğunu belirten TükoDer Genel Başkanı Er, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böylece sahte rakı imalatçıları, mallarını piyasaya belgesiz olarak sürdükleri için, hem çok ucuza verebiliyorlar, hem de büyük paralar kazanabiliyorlar. Maalesef tüketici de, gelir düzeyi çok düşük olduğu için ucuz mallara yöneliyor.”

Kongrede bir konuşmada yapan TükoDer Gebze Şübe Başkanı Nurkaya Karabulut “İnsan hakları insanlar için ne kadar evrenselse ne kadar gerekliyse tüketici hakları da insanlarımız için o kadar gerekli ve yaşamsaldır” diyerek herkesi tüketici haklarını korumaya davet etti.

11.00 da Gökkuşağı kafede gerçekleşen 1.olağan kongre’de oy birliği sonucunda Nurkaya Karabulut, (Başkan) (İşci Emeklisi) Kazım Çiçek, (İşci Emekli) Zekayi Akyıldız, (Polis) Hüseyin Öcal,(İşci Emeklisi) Murat Tosunoğlu,(Gazeteci) Arif Kırgız,(Esnaf) Zeki Fettha (Sağlıkcı) Yönetim Kurulu asıl üyeliğine seçilirken, Yönetim kurulu yedek üyeliğine ise,Sevda Namlı, Dilber Yılmaz, Ali Taşkın, Tuncay Baştan,Ahmet Evcil,Doğan Bağdatlı,Murat Katırcı seçildiler. Genel kurul delege liğine ise Kazım Çiçek, Arif Kırgız, ve İbrahim Atreş Denetim Kurulu asil üyeliğine İbrahim Ateş, Ali Bezzaz, Haydar Metin, seçildiler

Geze Meydan
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 22:16:10
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 18:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selvinaz nalbur IP: 88.245.23.xxx Tarih : 10.05.2007 10:08:40
merhabalar. ben tüketiçi hakları hakkında pek fazla bilgisi olmayanlardanım.sormak istediğim şey tükoder adlı dernek biz halkın ne gibi haklarını koruyor.Mesela ben gebze cuma pazarından almış oldugum ürünü geri verip parasını alabilirmiyim.bana bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkürler