19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Türk işadamı Rusya'da kayboldu

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nden Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden Türk işadamı Ensar Kömürcü'nün, 2 ay önce aniden otomobiliyle birlikte ortadan kaybolduğu ileri sürüldü. Aradan geçen zamana rağmen kendisinden hiçbir haber alınamayan işadamının Türkiye'deki ailesi ise perişan oldu.
 
Türkiye'de şoförlük yaparken, çalışmak üzere yaklaşık 11 yıl önce Rusya'ya giden ve işinde de kısa sürede yükselerek, özel bir alışveriş merkezinin Moskava'da açtığı Ramstor'nun iki Türk ortağıyla birlikte, ücretsiz müşteri taşımacılığı işini alan Ensar Kömürcü (51), yaklaşık 2 ay önce otomobiliyle birlikte aniden ortadan kayboldu. Şoförlük ile başladığı işte, filosunda yaklaşık 80 aracın bulunduğu bir şirketin (Er-Tur) ortaklığına kadar yükselen Kömürcü, Moskova'da 15 Ekim tarihinde adeta sırra kadem bastı. Olay, Türkiye'deki ailesinin, Ensar Kömürcü'yü araması ve ulaşamaması üzerine ortaya çıkarken, Türk işadamından o tarihten beri hiçbir iz bulunamadı.
 
Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaşayan Kömürcü ailesi, Moskova'da adeta yok olan Ensar Kömürcü'nün bir an önce ortaya çıkmasını bekliyor.
 
Türk işadamının eşi Şükran Kömürcü (48), eşinin 11 yıldır Moskova'da çalıştığını belirterek, "Eşim 3 yıl önce de Moskova'da kendi şirketini kurdu. Özel bir alışveriş merkezinin müşteri servis işini yapıyorlardı. Ancak yaklaşık 2 aydır kendisinden bir haber alamıyoruz. Türk Konsolosluğu'na ve Rus yetkililerine durumu ilettik. Onlar da her yerde aradıklarını söylediler. Bilemiyoruz arıyorlar mı? Buradan yakınlarımızda Rusya'ya gidip aradılar. Ancak eşimi bulamadılar. Türk Dışişleri ve Rus yetkilerinden bir an önce eşimin bulunmasını istiyorum" dedi.
 
Ensar Kömürcü'nün iki gözü yaşlı annesi Saltanat Kömürcü (74) ise, çocuğunun resmini öperek, yetkililerden oğlunun bulunması için yardım istedi. Acılı anne, yetkililerden çocuğunun bir an önce bulunmasını isteyerek, "Yaklaşık 2 aydır evladım kayıp, ben evladımı istiyorum. Neredeyse çıkarsınlar benim evladımı, benim balamı getirsinler" diye konuştu.
 
4 çocuk babası Türk işadamının en küçük çocuğu Ersin Kömürcü de (18), babasının bir an önce bulunmasını isteyerek, Türk ve Rus yetkililerine yardım çağrısı yaptı. Rusya'da ortadan kaybolan Ensar Kömürcü'nün eşi Şükran Kömürcü, eve gelen her telefonu eşinden bir haber gelir umuduyla açıyor. Moskova'da kayıplara karışan Ensar Kömürcü'den geriye ise, şimdilik Moskova'da kurdukları şirketin tanıtımının yapıldığı ve kendisinin de zaman zaman konuştuğu görüntüler kaldı.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 11:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?