19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Tuzak çukurlar isyan ettirdi

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) yolunda oluşan büyük çukurlar tepkiye sebep oluyor.

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEPOSB) faaliyet gösteren işletmesine her gün giderken adeta bir cambaz gibi çukurlara girmemek için uğraştığını söyleyen Memduha Demirbilek, "İnsanın inanası gelmiyor. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarının bulunduğu bir bölgenin yolları çukurdan geçilmiyor. Her gün dünyanın dört bir yanından gelen işadamları acaba bu yollardan sanayiye gelirken neler hissediyor? Açıkçası bütün dünyaya rezil oluyoruz" dedi.

Geçen hafta yağan yağmur sırasında bölgedeki çukur dolu yolun gölet haline geldiğini görünce şok geçirdiğini belirten Demirbilek, "Çeşmeden köprüye kadar büyük bir gölet oluşmuştu. Suyun içinde 3 araç kalmıştı. Tabii yol da kapandığı için kilometrelerce uzanan kuyrukta çile çeken insanları hatırlamak bile istemiyorum. Her ay milyonlarca TL vergi ödeyen sanayici bunu hak etmiyor. Bu meselenin bir an evvel halledilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Yenikent Mahallesi'nde çalışan taksiciler de bölgede yapılmakta olan çeşme ve çevre düzenlemesinin trafiği felç ettiğini bildirdi. GOSB kavşağına çeşme yerine acilen köprülü kavşak yapılmasını isteyen Kazım Turani, sabah ve akşam trafiğinde insanların saatlerce trafikte beklemesinin bir anlamı olmadığını dile getirdi. Taksici esnafından Satılmış Kadıncı da, çeşmenin çevre düzenlemesinin yapıldığını, fakat suya akar verilmediğini, alt yapı da olmadığı için özellikle yağmurlu günlerde derin göletler oluştuğunu hatırlattı.

Yapılan çeşmenin yanında sürekli su almak için araçların park ettiğini anlatan taksici Kahraman Yiğit, buraya araçlar için bir cep yapılarak trafiğin daha tehlikesiz akışının sağlanabileceğini savundu. Işıkların tam rampada yapıldığına işaret eden Hüseyin Gökdüman da, bir araç rampadan kalkamayıp stop ettiğinde peşindeki tüm taşıtların da bir sonraki yeşil ışığı beklediğini kaydetti. Gökdüman, bölgeye köprülü kavşak yapılması gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 14:06:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?