25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Vinççiler bürokrasiden şikayetçi

VİNÇÇİLER BÜROKRASİDEN ŞİKAYETÇİ

Merkezi Bursa'da kurulu bulunan Aydın Vinç'in Gebze Şirket Müdürü Ömer Aydın, yol izin belgesi alabilmek için vinç firmalarının ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Aynı zaman Aydın Vinç Yönetim Kuruku Üyesi olan Ömer Aydın, yol izin belgesinin sadece Ankara'dan alınabildiğini hatırlatarak, "Bu belgeyi sade Karayolları Genel Müdürlüğü veriyor. En erken bir gün sonrası yol izin belgesi veriliyor. Bu da sektör için çok ciddi sıkıntılara sebebiyet veriyor. Bazen acilen yol belgesi alınması gerekiyor, ancak dediğim gibi en erken bir gün sonra. Böyle olunca da bazen araçlar yol belgesiz trafiğe çıkmaz zorunda kalıyor" dedi.

Aydın, araçların yol belgesinin yola çıkmaması ve firmaların sıkıntı yaşamaması için yol belgesi almanın kolaylaştırılması gerektiğini ifade ederek, "Yol izin belgesi verme yetkisi sadece Karayolları Genel Müdürlüğü'nde olmamalı. Bölge müdürlükleri de var, onlara da yol belgesi için yetki verilmesi lazım ya da daha farklı yöntemlerle bu mesele halledilmeli" diye konuştu.

2007 - 2008 VİNÇÇİLERİN ALTIN YILIYDI

Aydın, vinç sektörünün küresel krizden etkilendiğini söyledi. Aydın, Türkiye'de yatırımların yavaşlaması yüzünden vinç sektörünün işini durma noktasına geldiğini ifade ederek, "Sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde vinç sektörü krize girdi. Birçok makine aylardı yatıyor, işe çıkmıyor. Çıkanlar da çok düşük fiyatlara işe çıkıyor" dedi.

2007 ve 2008 yıllarını vinç sektörünün altın yılı olarak değerlendiren Aydın, "2007 ve 2008 yıllarında vinç firmaları çok güzel işler yaptı. Makineler neredeyse hiç boş kalmadı desek yeridir. Ama buna rağmen 2009 yılı çok kötü geçti. Birçok firma battı gitti" diye dert yandı.

VİNÇÇİLER BÜROKRASİDEN ŞİKAYETÇİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 17:39:01
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 00:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?