19
Mayıs
2024
Pazar
GEBZE - KOCAELİ

Yetim ceylana keçiler sahip çıktı

Gebze'de, ormanda bulunan kimsesiz bir ceylan yavrusuna, keçiler annelik-babalık yapıyor. 

Zonguldak'ta, ormanlık alandan geçen yolun kenarında, yaklaşık 1 ay önce bulunan annesi ve babası olmayan 2 aylık dişi yavru ceylana, hayvansever Gebzeli işadamı Davut Demirkaya sahip çıktı. Bir gözü görmeyen, diğer gözü ise dumanlı olduğu için çok az gören ceylan yavrusuna, işadamı Demirkaya'nın beslediği keçiler annelik ve babalık yapıyor. İşadamı Demirkaya'nın, İsviçre'den özel olarak getirdiği Sannen keçileri, yetim ve öksüz kalan yavru ceylanı adeta kendi yavrularıymış gibi sahip çıkarak emziriyor.
 
Gebze'nin Balçık Köyü'nde faaliyet gösteren Sezin Uluslararası Taşımacılık Şirketi'nin sahibi olan Davut Demirkaya isimli hayvansever işadamı, yaklaşık 1 ay önce şoförlerinden Bülent Sucu'nun Zonguldak'tan bulup getirdiği, yetim ve öksüz ceylan yavrusuna adeta gözü gibi bakıyor. 

İşyerinin bahçesini de mini bir hayvanat bahçesine çeviren hayvansever işadamı Demirkaya, gözlerinde problemi olan yavru ceylana özel bir veteriner tutarak, tedavisini yaptırdı. Oldukça hırpalanan yavru ceylanın sağ gözü, bütün tedaviye rağmen kör olmaktan kurtarılamazken, diğer gözü biraz da olsa görmeye başladı.
 
Bir anda işyerinin maskotu haline gelen sevimli yavru ceylana çalışanlar "Ahu" ismini verdi. Yavru Ceylan'ı yaklaşık 1 ay önce şoförlerinden birisinin Zonguldak'ta bulup getirdiğini belirten Demirkaya, "Ceylanı yol kenarında köylüler perişan halde bulmuşlar. Bizim şoför de alıp buraya getirdi. Görgü tanıklarını söylediğine göre, annesiyle diğer kardeşini köpekler parçalamış. Bunu ise bayağı hırpalamışlar. Üzerinde çalı çırpı yaraları vardı ve gözleri kapalıydı. 

Burada tedavisini yaptırdık, ama sağ gözünü kurtaramadık, diğer gözü ise biraz görmeye başladı. Keçiler onu emziriyor. Burada bakabildiğimiz kadar bakacağız, tedavisi tamamlanır ve kendine yetmeye başladığı taktirde, doğaya salacağız" dedi.
 
Ahu isimli ceylanın tedavisini üstlenen Veteriner Hekim Ahmet Kıy ise ceylanın kendisine bacak ve sırtında çalı yarası ve gözlerinde iltihaplı şekilde geldiğini vurgulayarak, "Yaralarını pansuman yaptık. Gözlerine antibiyotik tedavisi uyguladık. Ancak bir gözü aktığı için maalesef kurtaramadık. Diğer gözünü ise kurtardık. Bundan sonra tek gözüyle yaşamına devam edecek" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 14:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?