18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Boğaziçi Hayvanat Bahçesi kapanıyor!

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Darıca Beldesi'ndeki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi, yeterince ziyaretçi gelmeyince kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Darıca Beldesi'ndeki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nin sahibi Faruk Yalçın, her yıl 1 trilyonun üzerinde zarar eden hayvanat bahçesini kapatabileceklerini belirtti. Yalçın, yıllardır zarara göğüs gerdiklerini; ancak artık daha fazla dayanamayacaklarını ifade ederek, "İstanbul Büyükşehir ve Kocaeli Büyükşehir belediyelerine ait otobüsler, bahçemizin 3 kilometre yakınına kadar geliyor. Biz bu otobüslerin hayvanat bahçesinin önünden geçmesini isteyerek belediye yetkilileriyle görüştük. Ancak sonuç alamadık. İstanbul'un bir ucundan Gebze Bayramoğlu'na kadar otobüsler geliyor. Fakat birkaç kilometre uzaklıktaki Darıca'ya gelmelerini sağlayamadık. Hayvanat bahçesine gelmek isteyenler 3 vasıta değiştirip buraya ulaşıyor. Bu da pek çok insana zor geliyor. Belediye yetkililerine Darıca'ya kadar yolcu getirmeleri halinde masrafın bir kısmını karşılamayı da teklif ettim, yine de sonuç alamadım. Bugüne kadar kendi kaynaklarımızla hayvanat bahçesini idare ettik; ama artık maddi gücümüz bunu kaldırmaya yetmiyor" dedi.

Yalçın, ayda 3 ton et, 2 ton balık, 4 ton arpa, 3 ton buğday, 3 ton saman, 2 ton yonca, 2 ton karışık yem ve 500 kilo da ithal yem kullanılan hayvanat bahçesini yılda ortalama 150 bin kişinin ziyaret ettiğini de söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 14:21:06
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 14:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dj_north IP: 78.175.222.xxx Tarih : 10.05.2008 20:24:26

bence kapatma kapattığın zaman açman için baya maaliyete girecen eğer kapatmassan bu zararın üstesinden gelebileceğine inanıyorum yalçın abi