28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Tavuk yerine devekuşu

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'nin Veterineri Yücel Yılmaz, kuş gribi nedeniyle tavuk eti ve yumurtası yemekten çekinenlere, tavuktan daha kaliteli olan deve kuşu eti ve yumurtasının güzel bir alternatif olacağını söyledi.

Kuş gribinin, Türkiye'de özellikle vatandaşların yoğun olarak tükettiği tavuk ve tavuk yumurtasını büyük oranda etkilemesi üzerine, kuş gribi riskine karşı tavuk eti ve yumurtası tüketmekten korkan vatandaşlara, Boğaziçi Hayvanat Bahçesi Veterineri Yücel Yılmaz, kuş gribinin etkilemediği deve kuşu eti ve yumurtasının güzel bir alternatif olabileceğini söyledi.

Modern entegre tesislerde üretilen tavukların etinin ve yumurtasının da gönül rahatlığıyla yenilebileceğini belirten Veteriner Yücel Yılmaz, ancak her şeye rağmen kuş gribinden korkanların ise tavuğa alternatif olarak kuş gribinden etkilenmeyen ve tavuğa nazaran eti ve yumurtası daha kaliteli olan deve kuşu eti ve yumurtasını da rahatlıkla tüketebileceklerini ifade etti.

Deve kuşlarında bugüne kadar böyle bir salgının bulaştığının görülmediğini de vurgulayan Yılmaz, "Deve kuşları virüse karşı daha dayanıklı hayvanlardır. O yüzden tavuğa karşı bir alternatif olabilir. Deve kuşunun eti ise, kırmızı et kalitesinde ancak kolesterolü daha düşük beyaz ettir. Tavuk etine göre de daha kaliteli bir ettir. Ayrıca deve kuşu yumurtasının protein oranı da, yine tavuk yumurtasına göre daha fazla ve keza daha da kalitelidir" dedi.

Veteriner Yücel Yılmaz, kuş gribi tehdidi nedeniyle tavuk eti ve yumurtası yemekten korkanların ve özellikle hamile bayanların protein ihtiyacını gidermek amacıyla deve kuşu eti ve yumurtasını rahatlıkla yemelerini tavsiye ederek, deve kuşu eti ve yumurtasının ise Türkiye'nin birçok yerinde bulunan deve kuşu çiftliklerinden, otellerden ve büyük marketlerden kolayca bulunabileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 14:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?