18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Uyanık damat

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bir genç, iddiaya göre hiç boşanmadan değişik tarihlerde 3 ayrı genç kızla resmi nikah kıydı.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli'nin Gebze İlçesi Mevlana Mahallesi 872/1 Sokak 10 numarada ikamet eden Cemil Yıldıztekin (63) isimli baba, yaklaşık 3 sene önce kızı S.Y. (Sevilay Çiftçi Yıldıztekin-22) ile evlenen damadı E.Ç.'nin (Erkan Çiftçi-29), kızından başka iki kişi ile daha resmi nikah yaptığını iddia ederek savcılığa başvurdu.

Kızıyla sadece bir yıl evli kalan damatlarının geçen sene tesadüfen düğününe gittiklerini belirten anne Feden Yıldıztekin (60), "Mahallede düğün salonu tutmuşlar. Bizde tesadüfen düğüne gittik. Baktık ki, evlenen bizim damat. Benim kızımla hala evli olan damadım E.Ç., birtakım oyunlarla kızımdan boşanmadan evlendiğini gördük. Hemen polise başvurduk ve savcılığa şikayet ettik. Damadım gözaltına alındı ve mahkemeye çıktı. Ancak mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme halen sürüyor. Ben kızımdan boşanmasını ve gerekli cezayı almasını istiyorum" dedi.

Uyanık damat E.Ç.'nin, 1999 yılında evlendiği ilk eşi S.T. ile de boşanmadığı ve bunun haricinde S.Y. ve S.Ö. isimli kadınlarla da resmi evraklarda evli olduğu gözüktüğü öğrenildi. Nüfus kayıt örneğinde ise damat E.Ç.'nin, 3 evlilik yapmasına rağmen halen bekar olduğunun gözüktüğü görüldü. Resmi evraklarda boşanmadan 3 ayrı kadınla evli olduğu gözüken uyanık damat hakkında, ailenin şikayeti üzerine Gebze Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı.

Savcılık ayrıca nikahlara izin veren, Niğde, Arpaçay ve Gebze Nüfus Müdürlükleri'nin de, olaylarda ihmallerinin olup olmadığını da araştırıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 16:07:58
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 14:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?