17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Depremin 6. yılında 'ruhsat tartışması'

17 Ağustos Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ilçede 8 katlı binalara ruhsat verildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ellibeş, depremden sonra Gölcük'te 3 kattan fazla binaya izin verilmediğini ifade etti.

Gölcük Kavaklı sahilinde konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "'Gölcük İlçesi'nde 8 katlı binalara ruhsat veriliyor' şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddiaya sebep olan söz konusu binaya 1990 tarihinde zemin üzerinde 6 kat olarak ruhsat verilmiştir. Bu binanın depremden sonra yapılma ihtimali yoktur. Çünkü tarih bellidir. Biz depremden gereken dersi aldık. En fazla 3 kata izin veriyoruz. Bunu zemin etütlerine göre belirledik. Bir kısım afete maruz kalan bölge imara tamamen kapatılmıştır. Bir kısım bölgede ise sadece tek katlı bina yapımına izin verilmektedir. En fazla 3 kata kadar imar izni verilmektedir. Yanlış bir haber yapılmıştır. Hakkımızı hukuki yollardan arayacağız. Bizler depremin acılarını unutmadık. Biz bu acıların üzerine böyle bir yanlışı bir daha yapamayız" dedi.

Gölcük ve Değirmendere İlçeleri'nde Sualtı Temizlik Hareketi ve Kocaeli Üniversitesi Sualtı Topluluğu ortaklaşa denize dalış etkinliği düzenledi. Denize giren dalgıçlar, depremde denizin dibine batan yerlerin görüntüsünü çekerek, bu alanlarda bulabildikleri eşyaları su yüzüne çıkarttı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 16:55:18
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 12:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?