3
Mayıs
2024
Cuma
GÖLCÜK - KOCAELİ

Anadolu Kalkınma Vakfı


GÖLCÜK KIZ MESLEK LİSESİ

GÖLCÜK'te Anadolu Kalkınma Vakfı tarafından yaptırılan 12 derslikli Gölcük Kız Meslek Lisesinin temeli 2000 yılında atıldı.

2.500.000.000.000 TL maliyetle yapılan okul 2001 yılında eğitim ve öğretime başladı.

 

ANADOLU KALKINMA VAKFI

Ilk adi Van ve Yöresi Kalkinma Vakfi olan Anadolu Kalkinma Vakfi (AKV) 29 Nisan 1981 tarihinde, Van ilinde, 1976 Van depreminden sonra zarara ugrayan köylerin yeniden yapilandirilmasi ve kalkinma sürecine katkida bulunma amaciyla kurulmustur.Yerel temsilcilerden olusan kurucu üyeler bes yilda bir, bes üyeden olusan yönetim kurulu üyelerini, bu üyeler de Yönetim Kurulu Baskanini seçmektedir. Kurulusundan beri Yönetim Kurulu Baskanligi görevi Prof. Dr. Ahmet Akyürek tarafindan yürütülmektedir.

1983 yilindaki Erzurum-Kars deprem felaketinden sonra, vakfin kapsadigi alan ve amaçlari konusunda degisiklige gereksinim duyulmus ve vakif esas senedi, 1986 yilinda Anadolu Kalkinma Vakfi olan yeni isimlendirmeyi de içerecek sekilde degistirilmistir. Anadolu Kalkinma Vakfi, Van ve yöresinin yeniden yapilandirilmasi ve kalkinmasi yaninda, felakete ugramis veya gereksinimi olan diger yörelere de acil yardim ve kalkinma konularinda destek olmayi amaçlamistir. Son yillarda, çesitli ülkelerden Türkiye’ye çok sayida siginmaci akini olmasi, Vakfimizin bu insanlara acil yardim ulastirilmasi konusunda yogun çalismalar yapmasini gerektirmistir. Bu faaliyet alani vakif esas senedi’nin, yeniden degistirilmesine yol açmistir. 1994 yilinda yapilan bu degisiklikle Vakif Esas Senedinde, kurulus amaçlarina mülteci ve insan haklari konulari da eklenmistir.

Vakif gerektigi zaman ve yerlerde subeler açmaktadir. Halen Ankara’da Genel Merkez, ki 1987 de açilmistir, Van (1981) ve Erzurum (1986) da Bölge Müdürlükleri ve Kiriklareli’nde (1992) geçici bir Temsilciligi bulunmaktadir.

 

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar