27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİT - KOCAELİ

Acılar tazelendi

İzmit Belediyesi ve Mimarlar Odası'nın 17 Ağustos depreminin 10. yılı dolayısıyla düzenlediği sergi ve gösteriler, asrın felaketini bir kez daha gözler önüne serdi.

17 Ağustos 1999'a ait görüntülerin yer aldığı resim sergisi açılırken, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile Kocaeli'nde yaşayan ressam ve heykeltıraşların hazırladığı "(+) 10, (-) 10" performans gösterisi, depremin acı yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Yıkılan evleri temsil eden maket mezar taşları ile deprem şehitlerini sembolize eden giysilerin yer aldığı kompozisyon, domino taşları gibi yıkılarak vatandaşları 10 yıl öncesine götürdü. Çamaşır iplerine asılan kıyafetler depremde ölen insanları temsil etti.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel ve resim bölümü öğrencileri de hazırladıkları figürlerle yapılaşmayı canlandırdı. Yürüyüş yoluna konulan yapılara hareket verilerek deprem canlandırılmaya çalışıldı.

İzmit Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Üzülmez, üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen acıların tazeliğini koruduğunu söyleyerek, "Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği büyük felaketin acısı, halen yüreklerimizdeki tazeliğini koruyor. Deprem şehitlerimizi bir kez daha saygı ile anarken, deprem gerçeğini de göz ardı etmeden halkı bilgilendirmeye devam etmek gerekiyor. Sivil inisiyatifler ve meslek odaları ile mahalli yönetimlerin bu konudaki el birliği, toplumun bilinçlenmesinde çok etkili olacaktır. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın" dedi.
Öte yandan, yürüyüş yoluna yerleştirilen dilek ağaçlarına vatandaşlar depremle ilgili düşüncelerini yazdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 12:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?