28
Mayıs
2024
Salı
İZMİT - KOCAELİ

CHP'liler görevlileri tartakladı

İzmit'te gerçekleştirilen seçimlerin sonrasında sandıkların açılmasının ardından seçim kurulu önüne gelen Cumhuriyet Halk Partililer, sandıkların geç getirildiği ve oylarda oynama yapıldığını iddia ederek sandıkları teslim etmeye gelen seçim görevlilerini tartakladı.

İzmit Merkez belediye seçimlerinin açıklanmasının ardından ilk sandıklarda açık ara farkla yarışı önde götüren ve arayı oldukça açan Cumhuriyet Halk Partisi adayı Fikret Toker'in oy sayımının sonuna doğru aradaki farkı kaybederek, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gerisinde kalması sonrası İl Seçim Kurulu'na gelen CHP'liler, oylarda oynama yapıldığını iddia etti.

Daha sonra İl Seçim Kurulu önüne gelen CHP adayı Fikret Toker, oyarın belediyeye ait araçlarla getirildiğini ve bu esnada jandarma ve polis
memurlarının sandık görevlilerine nezaret etmediğini, seçimin şaibeli olduğunu iddia etti. Fikret Toker seçim sonucuna itiraz edeceğini de bildirdi. Geç saatlere doğru seçim kurulu önünde oldukça kalabalıklaşan partililer,

İl Seçim Kuruluna gelen sandık görevlilerini yuhalayarak tartakladı. Kalabalık grup seçim kuruluna gelen sandık görevlilerinin elindeki oy zarflarının mühürlü olmadığını söyleyerek görevlilerin ellerindeki oyları almak istedi. Olaylar esnasında görevliler polis tarafından korunmak isterken polis ve kalabalık grup arasında zaman zaman arbede yaşandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 11:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?