19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİT - KOCAELİ

Köylere destek sözü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli İli Sığır Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti.

İzmit 28 Haziran Mahallesi'ndeki birlik merkezinde gerçekleşen ziyarette Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir olarak köylere veteriner ile ziraatçi desteğinde bulunacaklarını söyledi. Birlik başkanı Cemil Gülfen de, Büyükşehir'in bu çalışmasının çiftçiler açısından büyük yarar sağlayacağına inandığını aktardı. Başkan Karaosmanoğlu, ''Büyükşehir olarak her zaman çiftçimizin ve köylümüzün yanındayız. Köylerimizin ve köylülerimizin gerçek dostu bizleriz'' dedi.

Birlik başkanı Gülfen, Başkan Karaosmanoğlu'na Büyükşehir tarafından kendilerine tahsis edilen bilgisayarlar için teşekkür etti. Sürekli olarak internet üzerinden hayvanların soy kütüğü girişlerini yaptıklarını aktaran Gülfen, Tarım Bakanlığı'nın kendilerinin tuttuğu bilgilere dayanarak 2008 yılında Kocaeli'ye 2 milyon TL'lik destek sağladığını ifade etti.

Büyükşehir olarak köylerde hayvancılık ve tarımla uğraşanların önünü açmak istediklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Köylümüzden toprağına sahip çıkmasını istiyoruz. Büyükşehir olarak Kocaeli'de hayvancılığı da, tarımı da destekliyoruz. Toprakla bilinçli olarak uğraşan aç kalmaz. Biz köylümüzü önemli oranda destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Büyükşehir olarak hayvancılıkla uğraşan köylerimize veteriner, tarımla uğraşan köylerimize ziraat mühendisleri tahsis edeceğiz. Bunlar köylülerimizin her türlü eksiğiyle 24 saat ilgilenecek'' şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 12:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?