18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bakan'dan yüksek okul açılışı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde Gazanfer Bilge tarafından yaptırılacak olan Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada herkesin YÖK'ün aleyhine konuştuğunu söyledi.

Gazanfer Bilge tarafından Karamürsel İlçesi'nde yaptırılan Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Meslek Yüksekokulu'nun temel atma törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanısıra Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge, eşi Yıldız Bilge ve davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, eğitimde sıkıntılar olduğunu dile getirerek, "Türk eğitiminde sıkıntılar var. Gençlerimiz sıkıntılı durumda. Gençlerimizin ancak 400 bini üniversiteye girebiliyor. Türkiye'de herkes YÖK'ün aleyhine konuşuyor. YÖK kurulmadan önce eğitimde yüksek tahsil seviyesinde bulunan gençlerimizin ancak yüzde 8'i üniversiteye girebiliyordu. Bugün YÖK sayesinde bu oran yüzde 26'ya çıktı. Amerika'da yüzde 52'dir. Büyük çoğunluğu Meslek Yüksekokulu mezunu olan gençler Amerika'nın ekonomisine yön veriyor.

Bu gençlerin doğru dürüst tahsili yok. Yapılan bir araştırmaya göre bu çocukların yüzde 38'i ifadelerini yazıya dökmekte sıkıntı çekiyor. İmla hataları yapıyor. Dillerini doğru dürüst konuşamıyor. Ama aldıkları meslek eğitimi ile Amerika'nın ekonomisine yön veriyorlar" dedi.
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge ise, yaptığı konuşmada, "Çocuklarınızı öyle iyi yetiştirin ki yaşlandığınız zaman gözünüz geride kalmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KOÜ Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu, Bakan Gönül, Gazanfer Bilge, eşi Yıldız Bilge'ye çiçek ve şilt takdim etti. Protokol daha sonra Meslek Yüksekokulu'nun temelini atmak için iş makinasının butonuna bastı. 12 ayda inşaatı tamamlanacak olan 3 katlı 3 bin 400 metre karelik alana yapılan Gazanfer Bilge Meslek Yüksekokulu'nda 16 derslik bulunuyor. Okulda 5 bin öğrenci eğitim görecek.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 23:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?