17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Saraybosna heyeti Karamürsel'i gezdi

Karamürsel’deki ziyaretlerine Çanakkale’deki 18 Mart şehitler günü anma törenlerine katılmak için ara veren Saraybosna heyeti törenlerin ardından tekrar Karamürsel’e döndüler.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Saraybosna heyetine Karamürsel’deki Saraybosna göçmeni olan Boşnak Köylerini gezdirdi.

Saraybosna Savaş Gazileri Bakanı Osman Smajloviç, Saraybosna Meclisi Parlamento üyesi Emin Svrakic, Saraybosna Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri İsmir Nokto, Strai Grad (Eski Şehir) Belediyesi Genel Sekreteri Faruk Penjeta, Ilıca Belediyesi Hukuk İşleri Başkanı Nusret Rovçonin, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın evsahipliğinde Karapınar, İhsaniye ve Hayriye köylerini ziyaret ettiler.

Saraybosna heyeti bu köylerdeki soydaşlarıyla bir araya geldiler. Saraybosna Meclisi Parlamento üyesi Emin Svrakic, köylerdeki soydaşlarına İngilizler, Fransızlar ve Sırplarla yaptıkları savaş hakkında bilgiler verdi ve büyük zorluklar ve yokluklar içinde bağımsızlıklarını kazandıklarını, kendilerine tek desteğin Türkiye’den geldiğini belirterek, herkesi Saraybosna’ya davet etti. Saraybosna heyetinin köy ziyaretlerinde Hayriye Köyü sakinleri heyete sürpriz yaptılar ve kendilerine Boşnak böreği ikram ettiler.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, köy ziyaretlerinin ardından Saraybosna Parlamento Başkanı Emin Svrakiç ve beraberindeki heyete Karamürsel’i gezerek tanıttı. Başkan Yıldırım, saraybosna heyetine Kurtuluş savaşında önemli görevler üstlenmiş ve bu uğurda şehit olan Karamürsel’liler için yapılan şahitlik anıtı, deprem şehitliği, eski belediye binası ve Karamürsel sahilini gezdirdikten sonra akşamda heyet onuruna balık adasında bir yemek verdi.

Karamürsel’deki ziyaretlerini değerlendiren Saraybosna Meclisi Parlamento üyesi Emin Svrakic, “Tarihi bağlarımız ve ortak kültürümüzün yaşandığı Karamürsel ziyaretimizde burada yaşayan kardeşlerimizle bir araya geldik, bizleri çok sıcak karşılayan ve ziyaretimiz boyunca bizlerle yakından ilgilenen başta Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a ve diğer yetkililere teşekkür ederim” dedi.
Saraybosna heyeti ziyaretlerin ardından Karamürsel’den ayrıldılar.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2006 Salı 21:11:11
Güncelleme :21 Mart 2006 Salı 21:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?