22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yıldırım, projelerini anlattı

Karamürsel’e bir açılışa katılma üzere gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, açılış sonrası Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın konuğu oldu.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın makamında gerçekleşen görüşmede Başkan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğluna Belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Yıldırım, altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek,”Doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarımız tamamlanmak üzere, diğer taraftanda yağmur suyu kanalları çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra alt yapı sorunumuz kalmayacak.” dedi.

Başkan Yıldırım, yeni projeler hakkında da Başkan Karaosmaoğluna bilgiler verdi. Başkan Yıldırım, sahil bandında bulunan balık Adasının ileride oluşabilecek kaymaları önlemek için, ada etrafında kazıklama yapmak istediklerini, bu konuyla ilgili DLH ile görüşmeler yapıldığını belirtti ve Başkan Karaosmaoğlu’ndan destek istedi.

Karamürsel’in denizle olan bağlantısını güçlendiren yeni bir proje üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Bu alanda önemli gelişmeler sağladı. Deniz yüzeyini temizleme aracı projesini düşünce ortamından alarak özgün çalışmayla, sahil kenti olan Karamürsel’de ve İzmit Körfezi’nde denizin sürekli temizlenmesi sağlanacaktır. İmalat aşamasına ulaşılan bu araç, uygulamaya geçildiğinde Türkiye genelinde bir ilk olacaktır. Karamürsel sahillerinin görsel pisliklerden tamamen kurtulacaktır.” Dedi. Başkan Yıldırım, maketi de yapılan deniz temizleme aracının teknik özellikleri hakkında da bilgiler verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanlu, Karamürsel’de yapılan başarılı çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, “Karamürsel’de Belediyecilik anlamında başarılı çalışmalar var. Belediye Başkanımız Sayın İsmail Yıldırım, Karamürsel’in geleceğine yönelik önemli projeler üretmekte, yeni projeleri de bunlara en güzel örnek. Özellikle deniz temizleme aracı projesi çok hoşuma gitti. Gerek Karamürsel sahilinin gerekse İzmit Körfezinin temizliği için önemli katkı sağlayacaktır.” Dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 12:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?