20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kredi kartı şebekesi çökertildi

Karamürselde kredi kartı dolandırıcılığı yapan bir şebeke çökertildi. Geçtiğimiz günlerde bankamatikten para çekmek isteyen bir bayana yardım görüntüsü ile yaklaşan şebeke elemanları kart şifresini öğrendikten sonra banka müdürünü aramak gerekçesi ile uzaklaşarak kayıplara karışmışlardı.

Bankamatikten para çekmek isteyen Sinem Ekinci isimli şahsa yardım etmek görüntüsü ile yaklaşan şebeke elemanları kart şifresini öğrendiler ve daha sonra banka müdürünü aramak bahanesi ile kartı da yanlarına alarak uzaklaştılar. Kartı çalınan Ekinci polise başvurdu ve yapılan incelemede karttan 600 milyon liranın nakit olarak çekildiğini ve 350 milyon liranın da başka bir hesaba havale edildiğini öğrenen emniyet mensupları derhal tahkikata başladılar.

Karamürsel İlçe Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre şikayetçilerin verdikleri eşgal üzerine araştırmalarını sürdürüldü ve olaydan birkaç gün sonra verilen eşgale uyan şüpheli şahıslar karakola getirildi. Karakolda Bahri Dinç, Göksel Öngören ve Mehmet Gökhan Aydemir isimli şüphelilerin yapılan üst aramalarında çeşitli bankalara ait çok sayıda kredi kartları bulundu. Yapılan incelemede bazı kartların sahte bazılarının da çalıntı olduğu anlaşıldı.

Kredi kartı çalındığında şikayetçi olan Sinem Ekinci karakolda üç şüpheliden Mehmet Gökhan Aydemir ve Göksel Öngören’i teşhis etmesi sonucunda şüpheliler adliyeye sevkedildi ve Mehmet Gökhan Aydemir tutuklandı.

Türkan Kaya
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2004 Cumartesi 11:03:59
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 17:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin dnç IP: 88.240.63.xxx Tarih : 31.07.2008 15:11:55

bahrı dinç adında yeğenım 4 yıldır kayıp bu olayda adı geçen bahrı dınçın kımlık bılgılerını veya varsa resmını maıl yoluyla bana ulastırırsanız sevınırım