23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Zavet ile kardeş şehir protokolü imzalandı

Tarihi ve kültürel bağları olan Türkiye ile Bulgaristan arasındaki komşuluk ilişkileri çerçevesinde Karamürsel Belediyesi ve Zavet ilçeleri arasındaki “Kardeş Şehir” protokolü Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Zavet Belediye Başkanı Ahmet Topçu tarafından imzalandı.

Karamürsel Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen imza törenine Karamürsel belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Zavet Belediye Başkanı Ahmet Topçunun yanı sıra Karamürsel Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Özdemir, Nezahat Aydınlı, Karamürsel Belediyesi Meclis Üyeleri, Zavet Belediye Başkan Yardımcıları Akter Veliyev, Mehmet Hasan, Şenol Salih, Kocaeli Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Ablar ve Dernek yöneticileri katıldılar.

Karamürsel Belediyesi ve Zavet Belediyeleri arasında 2004 yılında başlatılan ikili görüşmeler doğrultusunda her iki Belediye Meclisinde Karamürsel ve Zavet İlçelerinin “Kardeş Şehir” olması onaylanmıştı.

Karamürsel Belediyesi Meclis Salonunda yapılan imza töreninde bir konuşma yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kardeş Şehir Belediye Başkanı Ahmet Topçu ve heyetini Karamürsel’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “İki komşu ülke olmanın yanı sıra, iki ilçe halkı arasında tarihi ve kültürel bağ, imzaladığımız bu protokolle daha da pekiştirilmiş oldu. İki ilçe arasında ziyaretler başlamış, resmi temaslarımız ile birlikte, iki ilçe halkı arasındaki tarihi ve kültürel bağ ilişkilerini geliştirecek konferans, panel, folklorik ve görsel programlar sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla desteklenecektir. İmzaladığımız “Kardeş Şehir” protokolünün her iki ilçe halkına hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Bulgaristan’ın Zavet İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Topçu’da “Kardeş Şehir” Karamürsel’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Sayın Başkanımızın girişimleri ile başlatılan “Kardeş Şehir” olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. İlk ziyaretini gerçekleştirdiğimiz bugünden itibaren ziyaretlerimiz sürecek, yapacağımız ortak faaliyetlerle iki ilçe halkı arasındaki bağlar daha da güçlendirilecektir. “Kardeş Şehir” hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.” Dedi.

İmzalanan protokolle ilk resmi kültürel ilişkiler 2006 yılında başlayacak. Milli Bayram yada günlerde karşılıklı folklor ekipleri ve kültür heyetlerin ziyaretleri programlanacak.Yine 15 kişilik öğrenci ve öğrenci kafileleri ile ilgili ziyaretler gündeme gelecek.İki belediye heyetlerle birbirlerine resmi davet ve ziyarette bulunacaklar,Zavet Belediye Başkanı Ahmet Topçu ve beraberindeki heyet, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın davetlisi olarak Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu’nu ziyaret ettiler. Heyet daha sonra Başkan Yıldırım nezaretinde İlçeyi gezdiler.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Zavet Belediye Başkanı Ahmet Topçu arasında imzalanan “Kardeş Şehir” protokolünün ardından Başkanlar ilçelerine has çeşitli hediyeler takdim ettiler

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 16:52:30
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 17:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nihat KİRAZ IP: 85.96.253.xxx Tarih : 6.09.2006 19:13:52
Ben bir zavetli olarak büyük mutluluk yaşıyorum.Bu kardeşlik inşallah ileri yllarda devam eder ve iki belediye arasında büyük başarılar elde edilir.İki belediye arası resmi davet ve ziyaretlerin devamını candan dilerim.Hayırlı olsun.