6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

12 ay kitap okuma cezasına çarptırıldı

Ferizli'de, geçtiğimiz yıl 12 ay kitap okuma cezasına çarptırılan Köksal Yılmaz, bu cezayla hayata bakışının değiştiğini söyledi.

Okuldaki disiplinsiz davranışları, sigara içme ve karıştığı bir adli olay nedeniyle Ferizli Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 12 ay kitap okuma cezasına çarptırılan 17 yaşındaki Köksal Yılmaz, bu cezasını Ferizli Belediyesi Halk Kütüphanesi'nde kitap okuyarak çekmeye devam ediyor. Babasının vefatı üzerine okulu bıraktığını ve 5 kişilik ailesinin geçimini temin etmek için çalışmaya başladığını söyleyen Yılmaz, "Aileme bakmak için çalışmam gerekiyordu. Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş bana yardım eli uzatarak kütüphanede iş verdi. Ceza aldığımdan bu yana 30'a yakın kitap okudum. Yaptığım hata ve yanlış seçimleri okuduğum kitaplar vasıtasıyla öğrendim. Doğru davranış şekillerini de yine kitaplar sayesinde öğrendim. Okuduğum kitaplar hayatımı değiştirdiği gibi ufkumu da genişletti" dedi.

Hedefinin öncelikle yarım bıraktığı okulu bitirmek olduğunu söyleyen Köksal Yılmaz, "Yarıda bıraktığım eğitimimi tamamlamak için açık liseye kaydımı yaptırıp diplomamı alacağım. Sonrasında ise üniversite okumak istiyorum" diye konuştu.

Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş ise, Köksal Yılmaz'ı kütüphanede kitap okuma cezası aldığı dönemde yakından tanıma fırsatı elde ettiğini söyleyerek, "Köksal, eğitim aldığı okulda disiplinsiz davranışlar içerisinde bulunmuş, küçük yaşta sigara içmeye başlamış ve bu kötü alışkanlığı nedeniyle adli bir olay sonucu ceza almıştır. Köksal Yılmaz'ı, yaşının ufak oluşu, kendisinde kısa süre içerisinde gördüğümüz olumlu değişiklikler, doğruları bulması, ailesinin geçimine katkıda bulunup eğitimine devam etmesi ve ona sahip çıkıp tekrar eski hatalarını tekrarlamaması için belediye halk kütüphanesinde kütüphane görevlisi olarak işe aldık. Köksal'ın bundan sonraki hayatında daha az hata yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 19:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?