6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

20 dakikada 2 kişiyi dolandırdılar

Adapazarı'nda "tantanacılık" yöntemiyle 20 dakika içinde 2 kişiyi dolandıran 3 şahıstan biri, polisin tarafından yakalandı.
 
Edinilen bilgilere göre, ilk olay Adapazarı Çark Caddesi'nde meydana geldi. Seyyar satıcılık yapan Mehmet Demirkapı (42), senet yatırmak üzere bir bankaya girmek üzereyken 2 kişinin kavga ettiğini görerek ayırmak istedi. Bu sırada şahıslardan biri Demirkapı'ya vurduktan sonra kaçmaya başladı. Mehmet Demirkapı, kaçan şahsın parasını aldığını fark ederek peşine düştü. Kısa süreli bir kovalamacının ardından şahsı yakalayan Demirkapı, 375 YTL'sini geri almayı başardı. Mehmet Demirkapı polise haber verirken, şahıs yeniden kaçtı. İfade vermek üzere polis merkezine götürülen Demirkapı, "Kavga ediyorlardı, ben de ayırmak istedim. Bu sırada biri bana vurdu. Paramı aldığını fark ettim. Peşine düşerek şahsı yakaladım. Ancak polis gelinceye kadar kaçmayı başardı" dedi.
 
Olayın ardından harekete geçen polis, eşkal üzerine şahısların peşine düşerken, aynı kişiler bu kez de Adapazarı Büyükşehir Belediyesi önünde Ali Berber isimli şahsı dolandırmaya çalıştı. 3 şahıs, ailesiyle birlikte alışverişe çıkan Berber'in önünde kavga etmeye başladı. Kavgayı ayırmaya çalışan Ali Berber'in 400 YTL'sini alan şahıslar kaçmaya çalışırken, Berber olayı fark ederek vatandaşlardan yardım istedi. Çevreden yetişenlerin yardımıyla zanlılardan biri kıskıvrak yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen zanlı, Ali Berber ile uzun süre tartışarak, parasını almadıklarını söyledi. Zanlı, vatandaşların bir anlık dalgınlığından faydalanarak olay yerinden yeniden kaçmayı başarırken, kısa sürede olay yerine gelen polisler şahsın peşine düştü. Yaşanan kovalamacanın ardından zanlı yakalanarak gözaltına alındı.
 
18 yaşından küçük olan zanlı, sorgulanmak üzere Çocuk Şubesi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Polis olaydan sonra kaçan diğer 2 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 16:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?