3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Aç domuzlar köyleri bastı!

Adapazarı'na bağlı Adliye Köyü'ndeki mısır tarlaları ve tavuk çiftliklerine dadanan domuz sürülerine karşı, köy sakinleri geceleri nöbet tutmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre, Adapazarı'nda aç kalan domuzlar, sürüler halinde merkeze bağlı köylere iniyor. Adliye Köyü'ndeki mısır tarlalarına ve tavuk çiftliklerine inen domuz sürüleri, köy sakinlerinin korkulu rüyası oldu.

Köyde tavuk çiftliği bulunan Samim Menceloğlu (53) ve oğlu Tuna Menceloğlu (24), gece yarısı gelen domuz sürülerini kovalamak için nöbet tutmaya başladı. Mısır tarlasına büyük zarar veren domuzları köpekleriyle birlikte kovalayan Samim Menceloğlu, 15 gün süren nöbetin sonunda 300 kiloluk bir domuzu vurmayı başardı. Oğluyla birlikte sürüden bir domuzu vurmayı başaran Samim Menceloğlu, aç kalan domuzların insanlar için büyük tehlike oluşturduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.

Domuzların mahsullerine zarar verdiğini, köpek sayısını artırmasına rağmen sürüye karşı koyamadığını kaydeden Menceloğlu, onları öldürmekten başka çaresinin olmadığını ifade etti. Menceloğlu, "Domuzlar çok kalabalık. Oğlumla birlikte her gece nöbet tutuyoruz. Onlar samimiyetsiz davranıyorlar. Gündüz değil de, gece geliyorlar. Mahsullerimizi toplamadan büyük zarar verdiler. Onları öldürmekten başka çaremiz yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 18:56:55
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 18:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?